Имаме за цел туризмът да стане водещ икономически сектор в

...
Имаме за цел туризмът да стане водещ икономически сектор в
Коментари Харесай

Министър Проданов: Целта ни е туризмът да стане водещ сектор

Имаме за цел туризмът да стане водещ стопански бранш в България. Това е декларирал министърът на туризма Христо Проданов на среща с Халил Камал Факих, дипломат на Кралство Саудитска Арабия в България. Халил Камал Факих е споделил с българския министър, че има деклариран сериозен бизнес интерес от страна на Саудитска Арабия за вложения в родния туризъм. Той е споделил доста положителни усещания от България и вижда огромен капацитет в туристическия бранш. Законът за туризма дава право на българския министър на туризма да подкрепя активността по привличане на вложения и спомага за осъществяване на планове за стабилно и уравновесено развиване на туризма на национално, районно и локално равнище, в това число за построяването и развиването на инфраструктурата, обвързвана с туризма, бе безапелационен министър Проданов.

Ще има още една директна въздушна връзка сред София и Мадрид. Това пък стана ясно след среща сред министър Проданов и посланика на Испания Алехандро Поланк. Министърът показа, че упоритостта е да се възвърне туристопотокът сред двете страни от равнищата преди пандемията.

Работи се за електронно подаване на настояването за туристическа виза, като в границите на идващите няколко месеца ще стартира поетапно пилотно тестване на платформа за онлайн услугата. Платформата ще даде опция на хората да подават документите за придобиване на туристическа виза онлайн, както и да заплащат за нея по същия метод. Това пък заяви заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова по време на чуване пред комисията по туризъм.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР