Имаме въпроси към прокурора, който е пуснал вечерта след разпита

...
Имаме въпроси към прокурора, който е пуснал вечерта след разпита
Коментари Харесай

Майката на Димитър от Цалапица: Губя надежда, че издирваният за убийството Рангел ще бъде открит

„ Имаме въпроси към прокурора, който е пуснал вечерта след разпита на близнаците Валентин и Борислав Динкови и техните самопризнания те да се приберат в дома си и да продължат да заличават следи, за какво се водят съпричастни, а не съучастници. Губя вяра, че търсеният за убийството Рангел Бизюрев ще бъде открит. 2 седмици, в които чакаме да бъде хванат и екстрадиран. Колкото повече време минава, толкоз повече се заличават улики и доказателства. Това съобщи в „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов. Близки на мъртвия юноша и поданици от Цалапица излизат през днешния ден на следващ митинг. Този път пред прокуратурата в Пловдив с искане за правдивост и наказване на отговорните.

Днес те ще се срещнат и с новото управление на пловдивската полиция, на което ще слагат настояванията си.

„ Има пропуски по следствието, Рангел е заплашвал Димитър да го бие “, добави бащата на убития Димитър.

„ Такова безчовечие е неприемливо, това не е закононарушение по несъобразителност, а съзнателно ликвидиране, прикривано една седмица “, сподели още гражданин на селото.

Протест имаше и нощес, като хората блокираха основния път, който свързва селото с автомагистрала „ Тракия “ и сведоха глави в памет на убития Димитър.

Под надпис „ Справедливост за Димитър “ те упорстват за доживотeн затвор за обвинявания за убийството Рангел Бизюрев.

На срещата с полицията ще слагат и въпроса – по кое време ще бъде екстрадиран у нас? Бизюрев избяга в чужбина след убийството, като има издадена европейска заповед за ареста му.

Хората упорстват и да бъде променено обвиняването на арестуваните двама братя близнаци, които да бъдат съдени като съучастници.

В момента те са в ареста по обвиняване за персонално укривателство. Валентин и Борислав Динкови отхвърлиха да апелират мярката си за неотклонение и остават за непрекъснато в ареста.

Междувременно хората от Цалапица приготвят и огромен народен митинг пред Съдебната палата в София в събота.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР