Имаме уверения от Европейската комисия (ЕК), че ще бъде взето

...
Имаме уверения от Европейската комисия (ЕК), че ще бъде взето
Коментари Харесай

Асен Василев: ЕК ще вземе предвид искането ни за отсрочка при ембарго за руския петрол

Имаме уверения от Европейската комисия (ЕК), че ще бъде взето поради нашето искане да бъдем включени в листата със страните, на които ще бъде дадена пролонгация по отношение на ембарго върху вноса на съветски нефт, сподели в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Когато излезе новият пакет от ограничения, се чака страната ни да бъде включена в изключенията, добави той и посочи, че, по кое време това ще стане, зависи от Европейска комисия, само че досега не е получил информация. България е " на масата ", ясно сме декларирали, че, с цел да подкрепим този пакет, страната ни би трябвало да бъде включена в изключенията, акцентира вицепремиерът.

България настоя да бъде в листата на страните, на които се дава пролонгация по отношение на обсъжданата в Европейски Съюз поетапна възбрана за импорт на съветски нефт и петролни артикули до края на тази година, като част от нов пакет наказания против Кремъл. " Без дерогация за съветския нефт, България няма да поддържа новия пакет наказания против Русия. Позицията на страната ни по тематиката за петролното ембарго е ясна ", удостовери преди дни при присъединяване си в Българска национална телевизия финансовият министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР