Имаме тежък цивилизационен проблем. Това е проблем на съзнанието, на

...
Имаме тежък цивилизационен проблем. Това е проблем на съзнанието, на
Коментари Харесай

Явор Гърдев за смъртта на Навални: Нито един човешки живот не бив...

„ Имаме тежък цивилизационен проблем. Това е проблем на съзнанието, на отношението към самостоятелния човешки живот. Когато страната бъде издигната в фетиш, когато стартират да ви приказват за държавността като за нещо свято или за народа като нещо абсолютизирано, се появява проблем. Има нещо до което цивилизацията е достигнала още през XIX век – то се назовава самостоятелен суверенитет “, посочи той.

 

Режисьорът бе безапелационен, че „ всеки човек би трябвало да бъде предпазен от тиранията и диктатурата на страната или на неин представител, в това число и от тиранията на болшинството “.

Гърдев изрази мнение и по отношение на сглобката във властта. „ Мисля, че сега има доста значими цели за реализиране и тези цели са в избран прозорец, в избран подтекст на интернационалните връзки. Ако тези цели де бъдат достигнати, ще имаме дълготраен проблем с целенасочения ни избор “, счита философът.

 

Той изрази убеждението си, че за България е значимо да е оптимално интегрирана в Европейския съюз посредством всички негови системи, да влече в режимите на споделена суверенност и на споделена отговорност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР