Имаме разбирателство, днес се разбрахме, че всички казуси по бюджета

...
Имаме разбирателство, днес се разбрахме, че всички казуси по бюджета
Коментари Харесай

Петков, Борисов и Иванов си стиснаха ръцете, бюджет ще има

" Имаме съгласие, през днешния ден се разбрахме, че всички проблеми по бюджета ще бъдат решени. Ще имаме бюджет, който в действителност ще служи на българските жители ”, заяви съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
Той се срещна със съпредседателя на Демократична България Христо Иванов и ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов.
Иванов разясни, че ограниченията за електронно заплащане ще се ползват за компании с над 100 души личен състав, а не както по първична концепция от 50 души.
Борисов съобщи, че партиите им са диаметрално противоположни, само че по някои тематики извънредно близки.
" Компромисът да създадем държавно управление мисля, че успокоява обществото. Бюджетът е политическият закон на едно сходно ръководство. Ако не се одобри бюджет, импортиран от Асен Василев, то държавното управление пада. Отстъпих доста неща, които приказвах, сътрудниците се съгласиха за електронното заплащане за компании над 100 души, в това време ние приехме за касовите наличия, за заплащането на фишове по електронен път, за фонда, да срещу съм, само че с цел да отидем към Еврозоната и да не вдигнем в допълнение инфлацията ще подкрепим това, което Василев предлага ", сподели още Борисов.
Кирил Петков изясни, че таванът за цените на тока за бизнес остава на 200 лева
" Имаме приоритет Шенген, Еврозона, правосъдна промяна. Постигнахме тези общи резултати и групата ни ще поддържа този бюджет ”, акцентира още той.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна пък акцентира, че няма по какъв начин ГЕРБ да одобри конституционната промяна за кметовете.
" Аз съм срещу, тъй като се избират от народа. Ние нещата сме си ги споделили, до тогава има доста време ", акцентира Борисов.
Относно тематиката кой да бъде националният ни празник Бойко Борисов сподели, че Независимостта, Съединението и 24 май са велики празници.
" Истинската цел на правосъдната промяна е да дадем повече власт на съдиите, повече надзор на прокурорите, това е също тематика, която може по-детайлно и още да се разисква. Истинската цел да търсим конституционно болшинство беше правосъдната промяна. Ние поддържаме Христо Иванов по всички тези неща ”, акцентира още водачът на ГЕРБ, след което благодари и на Асен Василев, който се е присъединил на срещата по видеоконферентен диалог.
Кирил Петков, съпредседателят на Политическа партия, пък акцентира, че в духа на българската конституция те би трябвало да дадат завет на децата, че единствено посредством просвета, обучение, книжовност и просвета България може да просперира.
" Бъдещето зависи от тези добродетели и по тази причина в сърцето на тези промени заложихме този план и 24 май да бъде националният ни празник ", сподели още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР