Имаме пилоти за медицинските хеликоптери. Няма да дойдат накуп 6

...
Имаме пилоти за медицинските хеликоптери. Няма да дойдат накуп 6
Коментари Харесай

Медицинските хеликоптери идват поетапно, но няма да е преди края на 2023 г.


Имаме водачи за медицинските хеликоптери. Няма да дойдат вкупом 6 вертолета, а поетапно. Идеята да се покачат нашите качества, а не да се търси тяхното понижаване или редуциране. Това съобщи шефът на Държавния авиационен оператор ген.-майор Златко Златев , пред БиТиВи.

Той изясни, че има план за медицински хеликоптер в развой на публично разискване, който би трябвало да завърши до края на януари месец. Съгласно процедурата, която стартира Министерство на здравеопазването, първият хеликоптер би трябвало да пристигна в края на 2023 година, само че ще е на по-късен стадий, тъй като ще има закъснение. След това от време на време по два вертолета би трябвало да идватт, с цел да станат общо 6, изясни Златев.

Планирани са 6 бази за медицинските хеликоптери, като ще бъдат те съсредоточени в цивилен и военни летища.
 ПСС подготвена да лети, хеликоптерите обаче ги няма
ПСС подготвена да лети, хеликоптерите обаче ги няма

Държавата да дефинира какво желае, молят от Планинската избавителна работа

Медицинските хеликоптери ще бъдат използвани главно за интервенции по търсене и избавяне по въздуха на Планинската избавителна работа и ще бъдат безвъзмездни за българските жители. Не се предвижда специално обучение за ПСС. Във вертолетите ще има също по двама водачи и двама медицински експерти.

Хеликоптерите ще бъдат втора ръка, като ще има алтернатива и за образование на водачите, които ще ги ръководят.

Припомняме, на 28 ноември стана ясно, че е защото е подадена единствено една оферта в процедурата, която надвишава заложения финансовия запас. В препоръчаната оферта на компанията Leonardo S. p. A. се показва цена на осъществяване на поръчката в размер на 123 363 956 лв. без Данък добавена стойност, до момента в който поставеното от възложителя изискване е да не се надвишава 102 589 827. 80 лв. без Данък добавена стойност финансов запас.
 Забавянето на поръчката за медицински хеликоптери ще се наваксва
Забавянето на поръчката за медицински хеликоптери ще се наваксва

Целта на Министерство на здравеопазването била смяна на параметрите за бистрота

Потенциалните претенденти имаха опция да подават офертите си за присъединяване в поръчката до 1 септември 2022 година, посредством платформата ЦАИС.

След прекратяването на публичната поръчка от Министерство на здравеопазването която да преразгледа публичната поръчка и нейните параметри, като дадоха обещание бистрота. Също по този начин увериха, че няма да има съществено закъснение, което да провали закупуването, защото дейностите са включени и в Плана за възобновяване и развиване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР