Имаме нужда от редовно и проевропейско правителство час по-скоро, написа

...
Имаме нужда от редовно и проевропейско правителство час по-скоро, написа
Коментари Харесай

Кирил Петков: При връчването на мандата видяхме атака срещу парламентарната република

Имаме потребност от постоянно и проевропейско държавно управление час по-скоро, написа в профила си във Facebook съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков. Повод за коментара му е връчването на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев на претендента за министър-председател, излъчен от ПП-ДБ, акад. Николай Денков.  

При връчването през вчерашния ден Радев съобщи, че вторият мандат към този момент е дискредитиран. Държавният глава разяснява, че като президент и висш главнокомандващ е нецелесъобразно от негова страна да връчи мандат на ПП-ДБ след изтеклите записи.

„ След това, което видях при вчерашното връчване на мандата, взех решение да се върна в България един ден по-рано от срещата на доста от европейските водачи на форума GLOBSEC в Братислава. Нагледно видяхме офанзива против парламентарната република. Никой не може да си разреши да приканва България да няма постоянно държавно управление, никой не може да поставя бюджета и парите на хората на назад във времето поради персоналните си властови упоритости “, написа Петков.

„ Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме потребност от постоянно и про-европейско държавно управление час по-скоро. Имаме потребност от устойчиво Народно заседание с дълъг живот “, написа още Кирил Петков.

Според него същинският поръчител за демокрацията са хората от площада и през днешния ден те „ ще заявят, че автократичните упоритости няма да се осъществят, даже когато службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си запас, само че не в отбраната на националната сигурност, а в произвеждане на политически компромати. Не ни е боязън и няма да се откажем “, показва съпредседателят на ПП-ДБ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР