Имаме казуси и досъдебни производства, които разглеждат фалшиви новини. Това

...
Имаме казуси и досъдебни производства, които разглеждат фалшиви новини. Това
Коментари Харесай

Младен Маринов: Вече има досъдебни производства за фалшиви новини

Имаме проблеми и досъдебни производства, които преглеждат подправени вести. Това е доста нездравословно нещо, тъй като хората са на ръба на суматохата. Ще ви дам като образец, в събота ме питаха ваши сътрудници – правилно ли ше пръскаме с хеликоптери? В Каробат пръскаха. В тази обстановка се вършат и нелепости. Виждате по какъв начин в такава конюнктура се вършат всевъзможни неточности в суматохата. ГДБОП работи главно по тази линия и по сигналите за погрешна информация, която може да провокира суматоха. Това сподели пред Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов.
Лично аз желая по – бързо да влезе в действие Законът (Законът за ограниченията в изключително положение), с цел да стартираме да прилагаме ограниченията, тъй като болестта не чака никой, сподели още той.
Днес депутатите гледат на изключително съвещание наложеното в неделя президентско несъгласие на Закона, който беше признат в петък на второ четене. Президентът Румен Радев разгласи и претекстовете си- измежду които е потреблението на армията без ясно формулиране на разпоредбите или без съгалсуване с основния главнокомандващ в Република България, а точно президентът.
" Президентсктото несъгласие на президента е негово конституционно право. Аз персонално бях сюрпризиран, тъй като считам, че във връзка с армията, което е един от претекстовете, считам, че тя би трябвало да се употребява в избрани моменти. Не сме стигнали досега до тази обстановка. Но ще стигнем и до там, и би трябвало да бъдат лимитирани нейните пълномощия - взаимни патрули, работа в ромските махали, където би трябвало по-сериозно полицейско наличие. Но дано забележим какво ще реши законодателят. Министерство на вътрешните работи ще извърши разпорежданията ", разяснява министър Маринов.
Военните биха били на подчинението на Министъра на вътрешните работи и ще извършват дейности, разпоредени от него, тъй като Министерство на вътрешните работи дава отговор за публичния ред в спокойно време, разясни той.
" Ние стратегически видяно сега не би трявбало да вкарваме още армията, тъй като дано имаме сили, които да не са на първа линия, с цел да можем да подменим състава, когато се изчерпят силите на структируте в Министерство на вътрешните работи, които се употребяват сега. ", обсни още той.
Очаквайте детайлности
Кирилов пое виновността за закона за спекулата, щяло да може да съдим България за нарушени права
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР