Имаме изградена информационна система, в която част са регистърът на

...
Имаме изградена информационна система, в която част са регистърът на
Коментари Харесай

Председателят на Нотариалната камара уверява, че въпреки пробива в НАП нещата са розови

Имаме построена осведомителна система, в която част са регистърът на пълномощните, в това число на банковите пълномощни. Имаме и достъп до Националния указател на персоналните документи на Министерство на вътрешните работи, т.е. нотариусите са задължени да създадат образна инспекция. Не единствено информацията в персоналната карта, само че и визуализацията са наложителни. Това съобщи ръководителят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев по отношение на хакерския пробив в Национална агенция за приходите и приключването на персонални данни.
Анадолиев посочи, че нотариусите имат достъп и до базата данни за популацията (ЕСГРАОН). Ако някой има пълномощие за парцел, всеки нотариус би трябвало да ревизира достоверността в осведомителната система, тъй като то трябвало да бъде въведено незабавно след издаване, добави ръководителят на Нотариалната камара пред Българска национална телевизия, само че не посочи кой в началото вкарва пълномощното. „ Не си припомням случай на заведено подправено пълномощие в осведомителната система ”, сподели той.
Ако въпреки всичко има машинация в пълномощие, какво да създадат излъганите – Анадолиев увери, че нотариусите ще бъдат предизвестени да внимават и да удостоверяват съответната идентичност и пълномощие. Но ние сме задължени по принцип и го вършим, акцентира той.
Относно вероятни измами с коли, Анадолиев увери, че има няколко равнища на отбрана, в това число промени в действително време в КАТ, където се наблюдават нещата.
За край обаче Анадолиев призна, че може би е рационално най-засегнатите българи да си сменят персоналните карти, с уточнението, че има и други области на живота отвън нотариалната.
Колко българи се оказаха най-пострадали от хакерската офанзива – научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР