Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър,

...
Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър,
Коментари Харесай

Бг споразумението със Скопие е готово и съгласувано между премиерите

" Имаме информация, че към този момент има проектодокумент, така наречен нон пейпър, който циркулира сред Скопие и София и с който са осведомени и министър председателите, и външните министри на двете страни ".

 

Това сподели в изявление за македонската телевизия Канал 5 ръководителят на комисията за външни работи в Народното събрание на Република Северна Македония и някогашен министър на външните работи в държавното управление на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

По-рано през днешния ден той осведоми, че от опозиционната партия са изпратили искане до министър-председателя Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да показа проектодокументите, по които държавните управления на България и Република Северна Македония водят договаряния.

 

По думите на Милошоски българското държавно управление дава пояснения, " дали когато го извика Румен Радев, или в Народното събрание, дали навън или на закрито съвещание, те са осведомени и построяват обща позиция ". Докато държавното управление на Ковачевски не се появява в Народното събрание на Република Северна Македония.

 

" Смятам, че появяването на държавното управление в Народното събрание може да бъде добре и за него, и за процеса. Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността ", сподели Милошоски.

 

Според него " отстъпките би трябвало да се обвързват с участието, а не с договарянията за участие в Европейски Съюз ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР