Имаме идеите, в момента нямаме класата, но пък трупаме безценен

...
Имаме идеите, в момента нямаме класата, но пък трупаме безценен
Коментари Харесай

Волейболистките гледат с надежда след първата победа от 12 мача в Лигата на нациите

Имаме концепциите, сега нямаме класата, само че пък трупаме скъп опит, който е пътят към класата.

Тези думи на селекционера на националния тим по волейбол за дами Иван Петков пристигнаха след 11-ата загуба от 11 мача в първото присъединяване в Лигата на нациите. Скоро по-късно България се пребори за първата си победа - за обрата с 3:1 против Корея.

Въпреки компликациите в състава правят оценка пътя, по който вървят, и гледат с вяра за израстване. " Когато предходната година с управлението на Българската федерация по волейбол започнахме стратегически да вървим по този път, знаехме, че ще е мъчно, само че задачата беше да работим с вероятност ", сподели Петков, който дни по-рано съобщи: " Пътят е явен и който има темперамент, ще го издържи ".

Селекционерът добави: " Не мисля, че се случва нещо ненормално. Отборът играе добър волейбол, само че нямаме единиците, които да създадат разликата. Но има значими елементи, които дават вярата за бъдещето. Отборът има химия, би трябвало да се появи класата. Трябва време, извънредно доста време, само че пътят е верен. Отборът има жанр, би трябвало да се работи върху повишението на класата. Трупаният опит сега ще се окаже доста скъп. "

 Волейболистките гледат с вяра след първата победа от 12 мача в Лигата на нациите
© fivb.org

Една от главните състезателки в състава Гергана Димитрова съобщи, че въпреки и пристигнала късно, успеха е историческа, тъй като е първа в шампионата.

" Момичетата играха прелестно. Може би трупането на опит към този момент стартира да дава резултат. Показахме, че знаем какво да вършим и показахме добър волейбол. Що се отнася до настройката, от време на време би трябвало да се форсираш самичък от позиция на страстта и след това зарядът за мача идва самичък. В този беше по-голям. Да, противникът имаше до момента единствено една победа, само че можеше да направи и две. Ние я взехме и това е доста радостно. "

Мирослава Паскова се надява тимът да резервира позитивната вълна и за шампионата в Китай от последната пета седмица. " Във всеки мач ние тръгваме заредени за победа, само че този път издържахме до края и по тази причина победихме. А не както до момента след 20-а точка губихме надзор над страстите и ставаха обърквания. На такова равнище това не би трябвало да се позволява, тъй като след това се губят мачове. Преди този обаче още веднъж имахме диалог в тима за проблемите си, от които лека-полека излизаме. "

В последната седмица българките ще играят с домакина Китай, международния първенец Сърбия и Германия. " Трябва да играем със сърцата си за наслаждение, за треньора и за всички, които към момента ни поддържат ", сподели Паскова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР