Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат

...
Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат
Коментари Харесай

Тома Биков: Кирил Петков никакъв газ не е договорил. Зимата ще бъдем в много несигурна ситуация

" Имаме подготвен проект, че още от в този момент би трябвало да стартират да се приготвят дълготрайни контракти, които да влязат в действие през 2023 година и ще обезпечат диверсификация, не с " Газпром ", танкер по танкер е най-скъпото нещо и най-несигурното. Зимата ще бъдем в доста несигурна обстановка ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ. 

По думите му служебното държавно управление би трябвало да стартира да провежда търгове. 

" Нов дълготраен контракт сега с " Газпром " е неосъществим, само че би трябвало да има диалози по този до края на година, според какви са изискванията ", добави Тома Биков. 

Според него би трябвало да се откри базов консенсус. 

" Продължихме да купуваме газ през " Газпром ", само че през медиатори. Кирил Петков нищо не е договорил. Ако тези танкери са били на една доста добра цена със слотове - за какво Кирил Петков не подписа договорката ", попита още Тома Биков.
Настимир Ананиев се включи изключително в ефира на Българска национална телевизия, с цел да разяснява думи на Тома Биков от ГЕРБ, който бе посетител на утринния блок на малкия екран. 

Става въпрос за прословутите танкове и газа. Непрекъснато се обикаля по студиа, да се излъжат хората ", намеси се Ананиев. По думите му от държавното управление на Кирил Петков са съумели да обезпечат 7 танкера. 

" Гръцкият министър председател пое ангажимент, че България ще бъде приоритет. Служебното държавно управление не е направило задоволително старания ", опита се да трансферира топката на новата власт той и съобщи, че " не били изговорени всички параметри ", с цел да се подпише контракт. 

От своя страна Биков го обори: 

" Какво да отговоря. То го дават отговор събитията. България е приоритет на Мицотакис. На Мицотакис приоритет му е Гърция. Ако на Кирил Петков му беше приоритет България, това нямаше да се случи ", сподели Биков. 

Той разяснява и идните избори. " Направи ми усещане позицията на Демократична България за машинното гласоподаване, ние имахме подозрения за него, в този момент те имат. Може би идващия път ще се обединим. А може би като не минава през техни хора и са се тормозили ", сподели Биков.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР