Имаме един живот, който се променя с всяка изминала секунда.

...
Имаме един живот, който се променя с всяка изминала секунда.
Коментари Харесай

8 неща, които да направите на 30, за да не съжалявате

Имаме един живот, който се трансформира с всяка минала секунда. Всеки от нас желае да опита нови неща, да отиде на непознати места, да реализира фантазиите си… В един миг осъзнаваме, че годините са минали, а ние към този момент не можем да сторим това, което сме желали. Затова ви предлагаме 8 неща, които да извършите на 30, с цел да живеете без съжаления.

1. Големите цели са просто пунктове, а дребните са същински значимите

Ежедневните моменти като срещите с другари, гушкането на дивана с обичания, занимателните игри… се запечатват в съзнанието ни и имат в действителност огромно значение. Постигането на задачите носи благополучие, само че то е моментно. Затова е значимо да се радвате на дребните неща, които се случват всеки ден.

2. Мултитаскингът е оксиморон

Понякога се захващате да вършиме прекомерно доста незначими неща, вместо да се концентрирате върху няколко, само че в действителност значими за вас и вашето развиване. По този метод разпилявате силата си и не се концентрирате в неща, които могат да оказват помощ да станете по-добра версия на себе си.

3. Грижете се за здравето и тялото си

Все още сте млади и може би не се замисляте за здравето си, смятайки, че постоянно ще бъдете такива, каквито сте в този момент. Но в случай че желаете да се чувствате и да изглеждате добре и след години, би трябвало да обърнете внимание на метода си на живот. Хубавата храна и спортът вършат чудеса освен за тялото, само че и за духа ви.

4. Прекарвайте време с децата си. Ценете ги, до момента в който можете

Казват, че децата са най-голямото ни благосъстояние и това не е инцидентно. За страдание, доста от нас не умеят да се любуват на времето, което прекарват с тях, на всяка тяхна усмивка… Изведнъж осъзнавате, че те са пораснали и не може да бъдете толкоз постоянно с тях, по тази причина ценете всяка минута с тях.

5. Не позволявайте никой да ви пречупи

Никой не е съвършен и всички вършим неточности. Но не позволявайте никой да ви спре да следвате фантазиите си. Учете се както от триумфите, по този начин и от неуспехите си.

6. Каквото и да мислите, че ще сторите някой ден, направете го в този момент, в случай че е допустимо

Ако не е допустимо да го сторите, направете проект и започнете да работите по него. В противоположен случай след 10 години към момента ще бъде фикция. Ако мечтаете за него, е фикция. Ако вършиме проекти за него, е фантазия. Но в случай че работите за него, може да стане действителност.

7. Започнете да мислите за бъдещето

Кога желаете да се пенсионирате? Какво ще вършиме по-късно? Не се обсебвайте от тази мисъл, само че въпреки всичко помислете за бъдещето си и инвестирайте, с цел да имате задоволително средства, когато остареете. По този метод ще може да се радвате на плодовете на своя труд.

8. Не се примирявайте

На 30 и свободна може да е доста стресиращо за някои дами, изключително в случай че роднините ви не стопират да ви питат дали няма най-сетне да се задомите. Това не би трябвало да ви кара да се примирите с първия мъж, който ви предложи брак, тъй като след време ще съжалявате. За да отдадете живота си на различен човек, би трябвало да сте изцяло сигурна в възприятията си и да желаете да прекарате остатъка от дните си с него. Никой не е съвършен и не очаквайте да срещнете съвършен мъж. Компромисите са значими, само че преди всичко би трябвало да е любовта.

Инфо: https://www.iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР