Имаме 90% съвпадение с ИТН по отношение преговорните приоритети. Ние

...
Имаме 90% съвпадение с ИТН по отношение преговорните приоритети. Ние
Коментари Харесай

Има две линии на действие – да дадем кредит на доверие или да изпратим държавата на нови избори

Имаме 90% съвпадане с Има Такъв Народ по повод преговорните цели. Ние сме с ясната визия, че сме трета политическа мощ и този кабинет не е наш, той е отговорност на " ИТН ", само че ние желаеме в няколко основни бранша да бъдат признати нашите цели и те бяха признати. Говоря за стопанска система, опазване на здравето, обществена, просветителна, правосъдна, където освен бях признати нашите оферти, а те залегнаха на декларация. " Това съобщи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков в ефира на БНР. Той напомни, че Националният съвет дефинира тази декларация като непълна и тя е незадоволителна. „ Ние продължаваме да държим на подписан ангажимент, на положени подписи ", добави Божанков като посочи, че следва още едно съвещание на Националния съвет, което дефинитивно да реши дали левицата ще даде поддръжка или не.

„ Положението е комплицирано, виждайки какви са връзките сред останалите политически сили, а те са меко казано комплицирани. Държавата навлиза в сериозна политическа и парламентарна рецесия и то на фона на задаваща се коронавирус рецесия ", разяснява Божанков.

Народният представител от левицата напомни, че персоналният състав на Министерски съвет е значим за тях, само че Националният съвет е взел следното решение: „ Той е отговорност на мандатоносителя. По отношение на правосъдното министерство видяхме една рокада в последния миг. Според мен тя целеше да тушира напрежението сред " Демократична България " и " ИТН ". Явор Божанков изясни, че е по-важно задължението за правосъдна промяна, където левицата има доста съответни претенции в тази посока - не просто да затворят спецсъдилищата, само че да се реформира цялата система.

„ 10 години не можахме да реализираме актуализиране на приходите, смяна в обществената политика, в данъчната политика във връзка с младите фамилии и деца. Това сега е поето като ангажимент и ние поставяме всички старания да стане и тук имаме две линии на деяние - да дадем някакъв заем на доверие или още занапред да изпратим страната на нови избори ", съобщи Явор Божанков. Той добави, че ръководството не може и на бива да зависи от гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, защото няма по какъв начин да се смени модела на ръководство на ГЕРБ с гласовете на ГЕРБ.

Депутатът от левицата напомни, че позицията на партията, че в случай че третият мандат отиде при тях, Българска социалистическа партия ще предложи служебното държавно управление да стане постоянно и изясни: „ Службният кабинет е добре уравновесен, прави си работата добре и концептуално реализира това, което Народното събрание повторно не може. Ако третият мандат пристигна при нас нашето решение е просто да потвърдим този работещ модел на служебния кабинет и да го предложим. "

Според Явор Божанков Българска социалистическа партия беше одобрявана като партия на статуквото, тъй като останалите партии не са я били оценили вярно като парламентарна мощ, само че към този момент я припознават като благонадежден сътрудник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР