Имам Абделбаки ал Сати, който е предполагаемият организатор на терористичния

...
Имам Абделбаки ал Сати, който е предполагаемият организатор на терористичния
Коментари Харесай

Организаторът на атентата в Барселона проповядвал в джамия във Виена

Имам Абделбаки ал Сати, който е хипотетичният уредник на терористичния акт в Барселона, е водел проповеди измежду мюсюлманските младежи в австрийската столица, оповестява в. " Кронен Цайтунг ".

Според изданието през есента на 2015 година имамът постоянно управлявал петъчната молитва измежду младите мюсюлмани в една от джамиите във Виена, само че тогава не будел съмнения.

През 2016 година Абделбаки ал Сати е видян на летище Швехат във Виена, откъдето се готвел да отлети дружно с група младежи до Мека. Много от спътниците му към момента не са се върнали в Австрия. Австрийската полиция ревизира активността на имама в Австрия.

На 17 август в центъра на Барселона водачът на микробуса направи умишлена офанзива против минувачите. След това каталунската полиция ликвидира петима терористи в Камбрилс. Те се пробваха да извършат терористична офанзива, сходна на тази, осъществена в Барселона. Жертвите на терористичната офанзива станаха 15 души, отговорността за нападението пое от терористичната група " Ислямска страна ".

Абделбаки ал Сати почина в нощта на 17 август, при гърмеж в къща в Алканар, където терористите са имали бърлога. Предполага се, че точно този имам е подготвил терористичния акт в Барселона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР