Имало ли е среща в манастир аз не знам и

...
Имало ли е среща в манастир аз не знам и
Коментари Харесай

Денков: Имало ли е среща в манастир аз не знам и не ме интересува

Имало ли е среща в манастир аз не знам и не ме интересува. Питайте Борисов, питайте Кирил Петков, които са били на срещата. Това съобщи пред Българска национална телевизия министър председателят Николай Денков.

“Не съм ги питал, не знам дали е имало такава среща ”, добави Денков.

Припомняме, че в ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи в края на предходната седмица, че първата лидерска против сред водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев от “Продължаваме смяната ” се е състояла в девическия манастир в Самоков.

“Аз бях номиниран за министър-председател в предходното Народно заседание – преди срещата в манастира ”, съобщи в Народното събрание Николай Денков.

Премиерът съобщи, че няма ментори и никой не му шушне в ухото, както и че не отстъпва при напън.

 Кирил Петков и Асен Василев Снимка: БГНЕС

Денков акцентира, че “Продължаваме смяната ” няма нищо общо с милионите по европейски планове. 

“Няма компании, свързани с “Продължаваме смяната ”, които да са спечелили милиони по Плана за възобновяване и резистентност ”, твърди Денков.

И добави:
“Това са компании, кандидатствали в едни европейски планове. В тези европейски стратегии и планове има самостоятелни оценители, които нямат нищо общо с България. Там е неразрешено да използваш оценител, който е обвързван с страната. Това са компании, които са кандидатствали през 2021 година и сега Кирил Петков и Асен Василев не вземат участие там. Вие какво желаете? Да забраним на всеки, който е имал нещо общо с Кирил Петков, в миналото да получава европейско финансиране? Така ли си го представяте? – попита той. Никой от хората, свързани с политиката през днешния ден, не би трябвало да получава пари. Да, Кирил Петков не би трябвало да получава, Асен Василев не би трябвало да получава. Тези, които са във властта, не би трябвало да получават. Но да очаквате всички, които по някакъв метод са били към тях, в никакъв случай да не вземат участие в европейски планове, това не е нито законно, нито морално, разяснява Денков.

Според него промяната на лв. с еврото в страната ни ще докара до постоянни приходи на хората.

“Ако ние имахме евро през днешния ден, инфлацията щеше да бъде по-малка и лихвите щяха да бъдат по-малки. Смяната на лв. с еврото е това, което ще стабилизира приходите на хората. Защото еврото е постоянна валута, която води до по-ниски лихви, в сравнение с левът сега ”, изясни той.

Денков твърди, че към двойно по-ниско са лихвите в еврозоната, както и инфлацията, в сравнение с са в България.

“Много е значимо да престанем да живеем с някакви илюзии, а да се опитаме да забележим какво демонстрират същинските исторически обстоятелства. Големите валути – доларът, еврото, те са по-стабилни в това отношение, тъй като има огромен размер, който стабилизира валутата ”, сподели Николай Денков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР