Имало е прелитане през въздушното пространство на страната ни на

...
Имало е прелитане през въздушното пространство на страната ни на
Коментари Харесай

Истината за руския самолет, прелетял над България

Имало е прехвръкване през въздушното пространство на страната ни на съветски държавен аероплан, заяви неназован представител на българското държавно управление, представен от БГНЕС.

Източникът прецизирал, че става въпрос за позволен полет от Министерството на външните работи, който е имал филантропична цел – прибиране на съветски дипломати.

Руският държавен аероплан кацнал в 9.26 ч. тази заран на летище "Никола Тесла " в Белград.



Още през февруари България забрани полетите на съветски самолети над територията на страната, като се изключват филантропични полети.

Според телевизия N1, излъчваща в няколко републики на някогашна Югославия, кацналият в Белград аероплан е имал за цел да прибере съветските дипломати, които са оповестени за личност нон грата в страните, в които са били на работа и не могат да се завърнат в Русия.



Телевизията сподели и фотография от самолета на летището в Белград. Подобни полети, прецизира N1, са били реализирани от началото на войната в Украйна със същата цел да прибере съветски дипломати.

Полет със същия аероплан е бил сбъднат и на 17 април от Москва за Копенхаген, когато е било избегнато въздушното пространство на страните, които са забранили съветски полети.

Според информация на БГНЕС към 15.30 ч. самолетът още веднъж е прелетял над територията на България, само че назад за Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР