Имах много, много, много добра среща - тотално единство с

...
Имах много, много, много добра среща - тотално единство с
Коментари Харесай

Крачка назад от войната: НАТО иска решаване на кризата с дипломация

Имах доста, доста, доста добра среща - тотално единение с всички европeйски водачи. Така президентът Джо Байдън разяснява пред кореспонденти резултата от траялата 80 минути видеосреща с водачи на няколко страни в Европа, на Европейски Съюз и НАТО за позицията във връзка сдържането на Русия от офанзива против Украйна.

Москва отхвърля да приготвя нещо сходно, въпреки покрай границата с Украйна да има десетки хиляди нейни военни, да изпраща още хиляди в Беларус за взаимни учения по границата, които стартират през февруари, а флотилия с десантни и други кораби да пътува от Балтийско към Черно море.

Премиерът Борис Джонсън сподели, че водачите " се споразумяхме, че е значимо интернационалното единение пред лицето възходящата съветска неприязън ". Англия последва в понеделник Съединени американски щати в изтеглянето на дипломатически личен състав от Киев, въпреки локалните управляващи да настояват, че това е прекомерна реакция и че няма сигнали за директно идна съветска интервенция.

Срещата на президента на Съединени американски щати с водачите на Англия, Франция, Германия, Италия, Полша, НАТО и Европейски Съюз идва дни откакто Байдън показа, че има различия сред съдружниците от атлантическия съюз за това какъв брой съдбоносен да е отговорът на съветските дейности.

Дипломатическите диалози с Москва остават водещ приоритет, само че се приготвя и бърза реакция на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз, в случай че те се провалят и последват военни дейности на съветската войска. Снощи на диалога с Байдън е разговаряно за подготовката за " налагане на тежки стопански наказания " и търсенето на способи " да се укрепи източният фланг " на НАТО.

Френското държавно управление разгласи, че на следващия ден ще има среща на съветски, украински, френски и немски представители в Париж в търсене на излаз от напрежението.

Исканията на президента Владимир Путин за гаранции за сигурност са надалеч оттатък казуса му с Украйна. В средата на декември външното министерство на Русия показа два плана за контракт със Съединени американски щати и съглашение с НАТО, в които има условия като ангажимент НАТО да не се уголемява на изток, в това число с Украйна и Грузия, да не навлиза алиансът измежду някогашните руски републики и да отдръпна военната си инфраструктура от сегашните членове на пакта, принадлежали към някогашния Варшавски контракт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР