Има заподозрени за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, извършев

...
Има заподозрени за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, извършев
Коментари Харесай

Има заподозрени за атентата срещу Гешев

Има обвинени за атентата против основния прокурор Иван Гешев, извършев през вчерашния ден в 11,45 часа с взривно устройство, задействано от отдалеченост на пътя София – Самоков.

Това стана ясно от първите думи след опита за нападение на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Премиерът Гълъб Донев организира заседание с ръководителите на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, и специфичните служби поради вчерашната детонация, ориентирана против кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

В срещата взе участие и министърът на вътрешните работи, на правораздаването, заместник-главният прокурор, който сега извършва функционалностите на основен по заменяне, представители на всички служби и структури на Министерство на вътрешните работи, които имат отношение към гърмежа, посочи още преди края на срещата Демерджиев.

Имаме доста насоки, следствието тече, детайлности може да изнесе прокуратурата. Очевидно е, че равнището на сигурност на колите, които употребява НСО, би трябвало да бъдат повишени, тъй като това, което в тази ситуация се оказва решаващо, е бронировката на автомобила, употребен от основния прокурор. Безспорно е, че НСО би трябвало да бъде снабдена с надеждни съвременни коли, акцентира Демерджиев.

За задачата ще бъде образувана работна група.

Държавата ще постави всички старания да разкрие причинителите на този акт, увери той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР