Има заплахи за парламентарната демокрация, тя е сериозно болна. Но

...
Има заплахи за парламентарната демокрация, тя е сериозно болна. Но
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Контактната група прилича на комедийно шоу, форматът е екстравагантен

Има закани за парламентарната народна власт, тя е съществено болна. Но план за президентска република няма. Това разяснява в предаването " Денят онлайн " проф. Александър Маринов, консултант на премиера Гълъб Донев.

" Проблемите пред парламентарната народна власт идват от другаде. Проблемът е в партиите, те компрометирал парламентаризма ", уточни проф. Маринов. " Партиите се ръководят като ЕООД-та, като персонална благосъстоятелност ", добави той.

проф. Маринов отхвърли да има план за президентска република. " Проект за президентска република няма и не може да има, защото в никакъв случай президентът Румен Радев в никакъв случай не е разсъждавал по този метод ", безапелационен бе Маринов.

Той разяснява и контактната група на Соломон Паси и росен Плевнелиев и срещите, които те организираха с партиите. Проф. Маринов ги назова " екстравагантни " и ги оприличи на " комедийно шоу ". " По-скоро ми наподобява на комедийно шоу. Форматът е ексцентричен. Той сигурно подсказва, че политиците не могат да си приказват между тях. Много е любопитно в качеството си на какво Паси и Плевнелиев ще внесат план за декларация. Някой би трябвало да я припознае. Значи някоя партия би трябвало да я внесе. Тогава тя става декларация на партия ", изясни Маринов. И даде образец: " Ако ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " излязат с такава обща декларация - ето ви гръбнак на допустимо държавно управление. Но се колебая, че те ще го създадат ".

Според него не е нужно да има държавно управление " непременно ". " Нужно е държавно управление, което да работи и да прави работа ", счита той. По-думите му, с цел да работи Народното събрание са са нужни " ясно дефинирани, краткосрочни цели ". " Наивно е да се счита, че едно държавно управление, съединено в тази обстановка, ще има дълъг небосвод ", уточни още проф. Александър Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР