Има залитания и авторитарен стил в управлението на БСП. Това

...
Има залитания и авторитарен стил в управлението на БСП. Това
Коментари Харесай

Атанас Мерджанов: Има авторитарен стил на управление в БСП

" Има залитания и властнически жанр в ръководството на Българска социалистическа партия ". Това сподели членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов пред bTV.

Той даде образец с решението на управлението на Българска социалистическа партия да извади партията от Народното събрание. Има решения, които не се знае по какъв начин са вземани, в какъв кръг са обсъждани. Първоначално това мнение беше оповестено пред обществеността и Националният съвет беше употребен да подпечата авансово взети решения, изясни Мерджанов. На въпрос от кой момент Българска социалистическа партия не се ръководи демократично Мерджанов уточни решението за напускането на Народното събрание. " Има решения, които не се знае по какъв начин са вземани, в какъв кръг са обсъждани. Първоначално това мнение беше оповестено пред обществеността и Националният съвет беше употребен да подпечата авансово взети решения ", уточни един от водачите на вътрешната съпротива. " Има залитания и властнически жанр в ръководството на Българска социалистическа партия. По време на акцията имаше внезапно противоречие с " Визия за България ". Ние смесихме европейските избори с национална акция, това може би беше искане на управлението, само че се разминахме тотално с българските жители.

Дали Корнелия Нинова е неодобрена не е от голяма важност, значимото е партията да не е неодобрена, сподели още социалистът. Припомни, че Българска социалистическа партия загуби авансово извоювани избори за повторно. " Това не може да не буди подозрения и рецензии. Затова отхвърлихме рецензиите на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Пленумът беше стъпка към връщане на демократично битие, сподели Мерджанов. Той призна, че полемиката на пленума е била ориентирана против Корнелия Нинова и стила на предизборната акция. Този пленум беше стъпка към връщане към демократично ръководство в Българска социалистическа партия. Имаше моменти, в които стеснен кръг взимаше неразбираеми решения, каквото беше напускането на Народното събрание. Смятаме, че това беше и една от аргументите да загубим евровота. Националният съвет до момента беше употребен за щампосване на авансово взети решения. В Българска социалистическа партия се наложи властнически жанр на ръководство. Практически смесихме евроизборите с национална акция, само че се разминахме тотално с упованията на българските жители. Всички извършения на вътрешна опозиция в партията ни отклониха от главните ни цели. Трябваше да има разговор ", сподели още Мерджанов.

" Надявам се конгресът умно да реши и по най-бърз метод Българска социалистическа партия да се отърси от загубата на последните избори, защото ни следва сериозна подготовка за локалния избор. Изумен съм от думите на Румен Овчаров във връзка Сергей Станишев. Той прави разграничителни линии, а това е надълбоко контрапродуктивно. Ако Станишев е предишното, то Румен Овчаров ли е бъдещето. Малко е пресилено Румен Овчаров да се изрича, че бил най-големият критик на Нинова, в случай, че той работи за нейното издигане и избиране. Той спекулира със задкулисието, при което 4 години беше в борда на " Лукойл ", разяснява някогашният народен представител думите на някогашния Овчаров, който съобщи, че Сергей Станишев е лицето на задкулисието в Българска социалистическа партия.

" Отборът на Овчаров от Тройната коалиция ръководи партията, защото неговият заместител е ръководител на Българска социалистическа партия. Тъкмо Овчаров с тези приятели работеше за избирането на Нинова ", сподели Мерджанов. Обясни, че Румен Овчаров е бил в управата на " Лукойл " по време на държавното управление на Орешарски, а в този момент подлага на критика задкулисието. " След като въставаш против задкулисието, би трябвало да се разграничиш от екстрите. Когато едно политическо семейство няма съгласие, по какъв начин да убеди обществото, че може по-надеждно да ръководи страната ", сподели Мерджанов. Прогнозира, че в случай че не се стигне до консолидация, ще се стигне до загуба на локалните избори.

Мерджанов сподели, че свадите свързани с листата на Българска социалистическа партия за евроизборите е отклонило от политическата цел, когато нямаме единно мнение за мястото на Станишев можеше да се преодолее с разговор. На въпрос кой внася сходни разграничителни линии Мерджанов уточни, че това е управлението на Българска социалистическа партия. " Главната политическа задача в този момент е спечелването на локалните избори, защото има процедура по номинация на общински съветници и кметове ", сподели социалистът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР