Има вероятност Фатме Рамадан да бъде кандидат за кандидат за

...
Има вероятност Фатме Рамадан да бъде кандидат за кандидат за
Коментари Харесай

ДПС готви политическа бомба в Бургаско, обмисля смяната на кмета на Руен Исмаил Осман с Фатме Рамадан

Има възможност Фатме Рамадан да бъде претендент за претендент за кмет, само че изчакайте до края на август, сподели регионалният водач Ахмед Сюлейман

Депутатът от 47-ото и 49-ото Народно заседание може да смени като претендент за кмет на Движение за права и свободи управлявалия три мандата и половина –, научи Флагман.бг.

От няколко дни в обществените мрежи тече усилена акция с апел: „ Аз поддържам Фатме Рамадан за кмет на Община Руен, не след 4 години, а в този момент! “, която набира скорост. И това не наподобява по никакъв начин инцидентно.

От 10 август (четвъртък, б.а.) стартират общите събрания по обитаеми места. Първото село, в което ще се изслуша актива на Движение за права и свободи е руенското Зайчар, а по-късно в действен порядък ще се премине през останалите 40 селища, включително и общинският център Руен. Официално задачата е да се извършат номинации за претендент за кмет на община, обитаемо място и претенденти за съветници. А импровизирано – да се усетят настройките измежду актива за промяна на дългогодишния кмет Исмаил Осман.

Осман ръководи Община Руен от 2009 година, когато размени различен дълготраен кмет – Дурхан Мустафа, станал част от 41-ото Народно заседание. Тогава Исмаил Осман бе една от младите очаквания на Движение за права и свободи. Застана отпред на Общината на 29-годишна възраст и с лекост печелеше избори след избори. Зад гърба си има три мандата и половина, а Руен си остана непоклатима цитадела на Движение за права и свободи.

Днес Исмаил Осман е на 43 години – златна възраст за всеки политик и властник, в която е натрупал задоволително житейски опит и познания, с цел да ръководи. Защо обаче Движение за права и свободи се пробва да го пенсионира сега – остава мистерия. Привидно Осман няма гафове, даже в противен случай – ръководи сполучливо поверената му община и постоянно обезпечава еднакъв брой гласове за партията си.

Потърсен за коментар от Флагман.бг през днешния ден Исмаил Осман бе сбит. Говори малко, с обяснението, че има приемен ден и непрекъснато е в среща с жители.

„ Не бих желал да разясня тази тематика. Това, което мога да кажа е, че аз съм претендент за претендент за кмет(!). Но кой ще бъде номиниран от ДПС ще реши ЦОБ (Централното оперативно бюро). Никой различен! “, сподели Исмаил Осман пред Флагман.бг. Тонът му бе на спокоен човек, убеден, че ще получи поддръжка за нов мандат.
 Този постер се популяризира в обществените мрежи от няколко дни и не наподобява като самоцелна акция на неудовлетворен гражданин на Руен, а цялостна акция за одобряването на нов кандидат-кмет
Областният водач обаче не бе толкоз сигурен, че номинацията на Движение за права и свободи за Руен ще е на Исмаил Осман.

„ Ще забележим какво ще кажат хората. Започваме от четвъртък. Нека да ги чуем по места. Това е значимо за нас. Не ме карайте да разясня поименно, само че има възможност Фатме Рамадан да бъде претендент за претендент за кмет. Всички оферти, които ние ще съберем по места ще ги предоставим на ЦОБ, с цел да решат кой е най-достоен “, посочи Сюлейман.

Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи от години наложи практиката действително да прави конкурс за искащите да станат управници неселени места. Те се явяват на изявление, пазят стратегия за ръководство и демонстрират визията си в кратковременен (eдин мандат) и дълготраен проект (три мандата).

Интересна наклонност е, че в последните години Движение за права и свободи все по-често постанова дами за избираеми позиции, с цел да покаже, че е съвременна просперираща партия, а и дамите демонстрираха, че се оправят доста добре. Пример в това отношение е Илкнур Казим, кмет на Момчилград.

Спряганият претендент за кмет на Руен е на 37 години, приключила е ПГ по химия „ Акад. Н.Зеленски “ в Бургас, а по-късно придобила бакалавърска степен по неорганични и химични технологии в университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, има три магистратури – „ Технология на водата “, „ Стопанско ръководство “ и „ Екология “, приключила е учебното заведение за политика „ Димитър Паница “, минала е през летен университет по народна власт, има и стаж в Европейския парламент. В CV-то й проличава работа на управителна позиция в „ Черноморски солници “, както и в областта на образованието. Омъжена е с едно дете.

Флагман.бг беседва и с нея през днешния ден, само че тя бе внимателна. Даде да се разбере обаче, че ще бъде претендент за претендент за кмет (по стилистиката на ДПС).

„ Разберете ме, само че не желая да приказвам по тази тематика. Имаме си процедури. Спазваме ги! “, сподели Фатме Рамадан пред наш кореспондент преди минути.

В Руен интензивно се спекулира, че мощна роля при избора на претендента за кмет на Руен ще има някогашният властник. Той е член на Централния съвет на Движение за права и свободи и консултант на водача.

„ Моето име непрекъснато се свързва с някакви процеси, а аз се стремя да съм надалеч от тази сфера. Имам бизнес в областта на земеделието. Насочил съм напъните натам. Мога да споделям единствено персонално мнение, а то е, че в  има упования за смяна. Дали ще е Фатме Рамадан, за която вие ме питате, или (областният водач, б.а., който съгласно Мустафа също е претендент за претендент за кмет), или пък Мехмед Хамид (кмет на Планиница) няма изключително значение, тъй като нашите гласоподаватели чакат смяна – да се даде път на нови хора “, разяснява пред Флагман.бг Дурхан Мустафа.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР