Има такава загадка: Какво човек не забелязва, докато не го

...
Има такава загадка: Какво човек не забелязва, докато не го
Коментари Харесай

Какво ни пречи да бъдем здрави

Има такава мистерия: „ Какво човек не вижда, до момента в който не го изгуби? “ Отговорът е ЗДРАВЕ!

Какво ни пречи да бъдем здрави и щастливи? Рано или късно всеки човек си задава този въпрос. Здравето е главната полезност в живота на човек; не можете да го купите за никакви пари. Има доста избрания на понятието „ здраве “. На равнище домакинство това е отсъствието на заболявания и способността на всички органи да извършват дейно своите функционалности. И, несъмнено, успокоение и положително въодушевление.

За доста хора терминът здравословен метод на живот е обвързван с ограничавания, съблюдаване на уравновесена диета, прекалено физическо натоварване, отвод от празници и срещи с другари (може да има алкохол), отвод да посещават кина и концертни зали (може да има инфекция) и така нататък

Всъщност здравословният метод на живот може да бъде доста прелестен. Ако се ръководите от избрани правила, правила, основи, слушате препоръките на експерти, разработвате правила и правила на държание за себе си, отървете се от някои пороци – животът ще стане по-интересен, а вие ще бъдете по-щастливи.

Какво ни пречи да бъдем здрави

Повечето хора имат някакви пороци. Перфектните хора просто не съществуват. Въпреки това, всеки, който почита себе си и обича живота, би трябвало да знае своите недостатъци и да се бори с тях.

Ако всички знаят за заплахите от алкохола или тютюнопушенето, проблемите с наднорменото тегло, то редица неприятни привички или пороци постоянно наподобяват като незначителни проблеми и не получават дължимото внимание от обществото. Нека да поговорим за някои от пороците, от които би трябвало да се отървете, с цел да подобрите качеството си на живот.

Редица необятно публикувани сега болести могат да бъдат избегнати посредством съблюдаване на режим на работа и отмора, нормализиране на съня и научаване по какъв начин вярно да се реагира на стресови обстановки.

1. Защо сънят е значим?

Сънят заема значимо място в живота на всеки човек; в съня си той прекарва съвсем една трета от живота си. Трудности при заспиване, разтревожен сън, ранно пробуждане не са необикновени в наши дни. Грешките при образуването на заспиването постоянно се образуват от детството. Дългите приказки на детето преди лягане постоянно образуват неверен инстикт на заспиване, който остава с индивида за цялостен живот. Още по-голяма щета за здравето нанасят младежите, които постоянно посещават нощни клубове и питейни заведения. След една занимателна нощ, нехайно развлечение, те спят до обяд. В същото време в организма се нарушават всички физиологични правила, което в последна сметка ще повлияе на здравословното им  положение в зрелост. Възрастният би трябвало да спи най-малко 7-8 часа дневно, с цел да бъде здрав.

2. Начин на живот

Заседналият метод на живот постоянно наподобява като дребен проблем. В днешно време, когато актуалните изобретения доста опростяват живота на индивида, освобождавайки го от физически натоварвания, хората прекарват от ден на ден и повече време пред компютъра, гледат телевизия, лежат на дивана.

Това събитие се назовава затънал метод на живот или физическо безучастие. Промяна на метода на живот, вървене до работа, нанагорнище на стълби, правене на извършения заран, мързелът пречи на човек. И вследствие на това все по-рядко срещаме хора, които тичат на улицата. И все по-често виждаме затлъстели фигури, неенергично придвижване, наведени силуети.

Всички знаем, че най-хубавата отмора е смяна в активността. Ако сте прекарали осем часа на компютъра, тогава вкъщи не би трябвало да седите пред монитора или тв приемника. По-добре отидете на разходка направете подготовка или свършете малко домакинска работа. Усиленото придвижване въобще не е належащо. За здраве е задоволително да ходите половин час. Постепенно можете да започнете да се отказвате от асансьорите, да вървите две или три спирки преди работа.

3. Стрес

Съвременният живот се състои от поредност от събития, доста от които са стресиращи. Това е връзка с неприятни хора, проблеми в фамилния живот, упорита работа, крах в творчеството.

Често основата за здравословно разстройство е неспособността да се оправим със напрежението. Можем да кажем, че стресът е неразделна част от човешкия живот. Ако по някаква причина човек няма проблеми, той си ги основава и по-късно героично преодолява тези проблеми.

Например: не бързаме да приключим някакъв план и по-късно работим в спешен режим. Съвременният човек живее в непрекъсната паника: за живота си, за фамилията си, за бъдещето си. Но към момента не е ясно за какво някои хора реагират на стрес с мъчителни разстройства, до момента в който други остават устойчиви на него.

Вижте още:

Как да бъдем здрави?

За решение на проблемите със съня, физическото безучастие и реакциите на стрес съществуват редица симулатори и устройства. За възстановяване на съня се употребяват разнообразни устройства, джаджи с лека музика и звуци на природата, маски, очила, слушалки. По-добре е да прекарате една трета от живота си на комфортно легло с ортопедичен матрак, комфортна възглавница и одеяло.

За попречване на хиподинамия има голям брой разнообразни симулатори, спортно съоръжение. Освен това има редица съоръжения, които оказват помощ да се поддържа форма и подтикват физическата интензивност на човек. Това са разнообразни интелигентни часовници, фитнес тракери, които наблюдават индикаторите за физическа интензивност, индикаторите за здравето на тялото и така нататък

За облекчение на напрежението са създадени и електронни устройства, сходни на гривна, с разнообразни сесии за медитация, които ви оказват помощ да се концентрирайте или да се успокоите. Освен това има разнообразни масажори, програмирани възглавници за релаксация, очила, слушалки, уреди за ароматерапия и доста други.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР