Има такава информация, че румънците поддържат една много крайна твърда

...
Има такава информация, че румънците поддържат една много крайна твърда
Коментари Харесай

Александър Йорданов, ЕНП/СДС: Румънците са заплашили, че ще орежат австрийските инвестиции в Румъния

Има такава информация, че румънците поддържат една доста последна твърда линия, съответно за Австрия, оказват мощен напън, както се споделя, в това число са заплашили австрийската страна, че ще спрат достъпа на австрийски вложения в Румъния.

Това съобщи за Euronews Bulgaria евродепутът от ЕНП/СДС Александър Йорданов.

Позициите на Нидерландия и Австрия за блокадата на България и Румъния в Шенген са предизвикани от вътрешнополитически аргументи, безапелационен е той.
До последно евродепутатите от ГЕРБ-СДС правихме избрани старания да променим позицията на Австрия и Нидерландия. Снощи във Виена ръководителят на нашата делегация Андрей Ковачев, дружно с ръководителя на ЕНП Манфред Вебер, са разговаряли за следващ път с Карл Нехамер, който е и ръководител на Австрийската национална партия.
Йорданов уточни, че към този момент Австрия остава непреклонна, само че се търсят разновидности за решение.

„ Приемане в този момент на Хърватия и декларация на България и Румъния, в тази обстановка би било задоволително. Най-важното за нас е да не се разделя България от Румъния и вероятно решението да се вземе в средата на идната година “, разяснява още евродепутатът от ЕНП.

Според него няма да се стигне до най-лошият сюжет за нас – София и Букурещ да бъдат разграничени.

„ Позицията на Нидерландия някак си омеква, само че неприятното е, че се втвърди позицията на Австрия “, означи Йорданов.
Мигрантите, за които те приказват, че са нахлули в Австрия, те не прехвърчат с дирижабли, а минават през границите на страни, които са част от Шенгенското пространство. Ако в действителност има незаконен мигрантски поток, въпросът е по какъв начин той е пропуснат от Шенгенските граници на Унгария и Словения към Австрия.
Йорданов акцентира, че във всяка европейска страна има корупция и престъпност, само че политиците от нито една друга страна не приказват против страната си в чужбина, по този начин както са се специализирали Радан Кънев и Елена Йончева в очернянето на България.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР