Има такъв народ продължава да убеждава потенциалните си партньори -

...
Има такъв народ продължава да убеждава потенциалните си партньори -
Коментари Харесай

ИТН преговаря до последния момент за кабинета си

" ИТН " продължава да убеждава евентуалните си сътрудници - " Демократична България ", " Изправи се. БГ. Ние идваме! " и Българска социалистическа партия, за поддръжка на втория им проектокабинет. " Разговори се водят и сега ", разяснява сбито претендентът за министър председател Пламен Николов в коридорите на Народно събрание, като не пожела да хвърли повече изясненост по какви тематики въобще се приказва. Към момента е ясно, че и трите обединения упорстват за подписване на съглашение с Има Такъв Народ по управническите цели. Българска социалистическа партия нощес реши, че няма да даде поддръжка за кандидат-министрите без да е парафиран някакъв документ. Днес ръководителят на левицата Корнелия Нинова разгласи, че консултациите с Има Такъв Народ по тематиката ще продължат в петък.    

В петък изтича и срокът, в който Има Такъв Народ би трябвало да върне мандата на президента Румен Радев. Хората на Трифонов през днешния ден заявиха, че ще го върнат изпълнен. " Не сме обсъждали вид, в който да върнем мандата несбъднат, решени сме да създадем всичко допустимо ", съобщи депутатът Ивайло Вълчев. " Този мач ще го играем до дъно ", добави по-късно сътрудника му Станислав Балабанов. Нито Вълчев обаче, нито Балабанов пожелаха да уточнят по кое време ще отидат на " Дондуков " 2.

" Разчитаме на тяхната поддръжка до дъно, а какво ще създадат в пленарна зала зависи от тях ", отговори Балабанов на въпроси за поддръжката на Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия.

Запитан дали Има Такъв Народ обмислят промяна на някои от имената в проектокабинета той отговори, че такава не се планува. " Министрите са такива каквито са - с биографиите и с професионализма си, и с желанието да свършат работа ", добави той. Според него е по-добре да има държавно управление, с цел да се извършат незабавни промени, в сравнение с да се отива към нови избори. " Какво ще се случи, ще забележим другата седмица, тъй като позициите се трансформират всекидневно ", добави още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР