Има такъв народ“ не успя да събере необходимите подписи, за

...
Има такъв народ“ не успя да събере необходимите подписи, за
Коментари Харесай

ИТН не събра достатъчно подписи в подкрепа президентската република

„ ИТН “ не съумя да събере нужните подписи, с цел да внесе за разглеждане в Народното събрание предлагането си за референдум. Слави Трифонов и сценаристите питаха жителите дали желаят да се свика Велико национално заседание, което да промени устройството на страната – от парламентарна на президентска република.

В обява през страницата си във Фейсбук Слави Трифонов разгласи, че ръководената от него акция е съумяла да събере единствено 145 193 подписа от българските жители – в България и на всички места по света. Тези подписи са незадоволителни по в този момент настоящия закон, заради което подобен референдум няма да бъде иницииран. Необходими са 400 000 подписа.

Трифонов споделя, че „ ИТН “ ще опита да промени закона за референдумите, с цел да са нужни по-малко подписи за привикване на национално допитване.

Защото съгласно нас директната народна власт е същинският израз и форма на народна власт “, споделя водачът на Има Такъв Народ.

Трифонов дава образец с Швейцария, където, съгласно него, тези подписа са щели да бъдат задоволителни за образуване на референдум.

Той счита, че макар неуспеха на акцията, той и неговите съидейници са отворили тематиката за това, какво би трябвало да бъде политическото устройство на България.

Защото настоящето устройство не работи добре и е належащо да има опция “, твърди Слави Трифонов.

Според него в случай че и в този момент не се сформира държавно управление, или се сформира кратковременно и неработещо държавно управление, „ този път не ние, а хората сами ще издигнат тематиката за президентска република “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР