Има такъв народ“ настояват парите за АПИ да бъдат преведени

...
Има такъв народ“ настояват парите за АПИ да бъдат преведени
Коментари Харесай

Йорданов: Ако се случи нещо по магистралите, ще тежи на съвестта на премиера и финансовия министър

„ ИТН “ упорстват парите за АПИ да бъдат преведени незабавно
Всички пари към Агенция „ Пътна инфраструктура “ да бъдат преведени незабавно. За това упорства „ ИТН “.

„ Ние, за разлика от нашите съдружните сътрудници, не си разрешаваме да залагаме едно нещо за сметка на нещо друго. Изборът за началник на Българска народна банка беше отвън съдружното съглашение и резултатът е подобен, какъвто е, моралните уроци си ги научихме “. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов на брифинг в Народното събрание, незабавно откакто кандидатурата на Любомир Каримански бе отхвърлена в пленарната зала.

„ Продължаваме промяната “ със заповед към Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ на практика заложиха пътното строителство и ремонтите. Блокираха комисията, решенията в залата, започнаха да оферират едно след друго решения, при които започнаха да вършат подмятания. Ако се случи нещо по автомагистралите, то ще тежи на съвестта на министър-председателя и на финансовия министър, тъй като блокираха всичко “, предизвести той.

„ Най-чистото бе парите, които би трябвало да се платят, да минат с разпореждане на Министерския съвет и да решим по какъв начин да се заплащат ремонтите на пътищата. Заради това ние внасяме още веднъж предложение да се разплати с министерско разпореждане, тъй като по този начин е законно. Второто е предлагането ни да се отпушат ремонтите на пътищата и новото строителство, това да се одобри от Народно събрание, тъй като е в неговите пълномощия “, добави Тошко Йорданов.

Има Такъв Народ оферират още парламентарна комисия, която да следи за прозрачността за осъществените заплащания на всяко едно министерство, с цел да не се основават предпоставки за подозрения. 

„ Заради намеците, че в тяхното предложение има икономическа полза за нас, предлагаме специфична парламентарна комисия, която да следи и да утвърждава всички заплащания на всички министерства “, уточни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

По думите му е редно такава комисия да има ръководител на опозицията, с цел да може контролът да е още по-строг.

Той подсети, че освен районното министерство е с огромен запас, 13 милиарда имало и в министерството на нововъведенията на Даниел Лорер.

„ В Министерството на финансите не знам по какъв начин се харчат парите. Това предложение почиства всички тези въпроси. Любопитно ми е сътрудниците, борци за нулева приемливост към корупцията, дали ще поддържат това предложение “, уточни Йорданов.

„ Ако не бъдат подкрепени тези оферти, ще има обосновани подозрения, че някой в тази страна желае да прави неща на прикрито и че някой в тази страна, приказвам за съдружните ни сътрудници, изобщо не осъзнава, че имат отговорност на ръководещи и заплашват живота на жителите по пътя, гласувайки по този метод “, сподели още Тошко Йорданов.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР