„Има такъв народ“ на Слави Трифонов се издържа от милионите

...
„Има такъв народ“ на Слави Трифонов се издържа от милионите
Коментари Харесай

Ето го втория голям спонсор на „Има такъв народ“ – пернишкият милионер Слави Транспорта

„ ИТН “ на Слави Трифонов се устоя от милионите на двама секрети спонсори. Първият към този момент бе осветен – някогашният общинар и ковчежник на Бойко Борисов, баровецът със противоречива известност Орлин Алексиев. По неофициална информация богаташът е налял към 50 млн. лв. в партията и в този момент ще стартира да монетизира капиталовложението си по всички вероятни способи.
Изключително непосредствен до Слави осведомител на Narod.bg разкри името и на втория чичко-паричко, захранващ с финанси спечелилия на изборите Има Такъв Народ – това е пернишкият милионер и адаш на Дългия – Станислав Добрев, прочут повече като Слави Транспорта.
Перничанинът играе основна роля в построяването на партията на „ ИТН “. Двамата Станиславовци – Добрев и Трифонов са другари от години, имат общи бизнес каузи и даже са съседи в тузарския комплекс „ Делта Хилс “ до Перник.
Бащата на Слави Транспорта пък е прочут в миньорския град като Добри Далаверата. Прякорът му идва от името на главната му компания „ ДЛВ “ (абревиатура от трите му имена Добри Любомиров Владимиров), която през днешния ден се ръководи от сина му.
Строителната компания на спонсора на Има Такъв Народ има десетки контракти за публични поръчки и работи с обсег от милиони.
Фирмата стана печално известна през май 2020 година, когато битумът на столичния бул. „ Дондуков “ се разтопи след ремонт и стотици водачи унищожиха гумите си. „ ДЛВ “ е едно от сдруженията, които имат тлъсти контракти за поправки на улици в София около връзката си с ГЕРБ и Йорданка Фандъкова.
Слави Транспорта в действителност е строителен необут. Баща му Добри Любомиров в предишното е взел участие в пернишката политика дружно с печално известният спонсор на Гоце и главатар на кръга „ Котараците “ Людмил Стойков, както и с сенчестия предприемач Феодор Феодоров – Федката в сдружението „ Съюз за Перник “. Неслучайно Слави Трифонов постоянно загатва миньорския град в предаванията си и не крие, че там има доста другари.
Слави Транспорта е нещо като учредителен секретар в партията-победител и е въпрос на време да заеме и формален пост.
Връзката на Трифонов с пернишките богаташи датира от над 10 години. През 2016 година Дългия стартира да изкупува имоти и парцели в тузарския „ Делта Хилс “, където измежду вложителите са Добри Любомиров и Станислав Добрев, прочут в региона и София с жълтия си състезателен макларън.
През 2016 година компанията на Слави Трифонов „ Седем Осми “ продава сдружението си „ Портос С 2016 “ с апортирани в него парцели в „ Делта Хилс “ навръх Слави Транспорта.
Двамата са засичани доста пъти на обществени места. В къщата на Слави Транспорта в „ Делта Хилс “ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и предприемачи, споделят техни съседи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР