Има спад на ранните записвания за предстоящия летен туристически сезон

...
Има спад на ранните записвания за предстоящия летен туристически сезон
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Българският туризъм е в състояние: „Всеки се справя сам“

Има спад на ранните записвания за идния летен туристически сезон съпоставено с предходната година. Това сподели е ефира на „ Добро утро, Европа “ притежателят на хотел в Приморско Емил Колев. По думите на хотелиера е релативно какъв брой по-скъпо ще почиваме на българското море това лято. Проблемите в туризма са тривиални и са от години, това са презастрояването, дефицита на дипломиран личен състав, обедняването на хората и по-краткия престой на туристите.

Вдигнали сме цените толкоз, с едвам можем да покрием минимално нашите загуби поради инфлацията. Ние ще бъдем евентуално на загуба, а при мен цените са увеличени с 10%, разяснява Колев. Справяме се сами, страната гледа на нас по-скоро като на източник на някакви такси и налози, постанова се сами да решаваме проблемите си, безапелационен бе той. От едни нови ръководещи бихме желали задълбочено и дълготрайно маркетингово изследване на пазара, което да покаже какви туристи имаме и по какъв начин да ги задържим, сподели още Емил Колев.

Проблемите в туризма са вследствие на една каскада от три години неподходящи въздействия върху туристическия бизнес в България, които оформят една непрекъсната рецесия. Това разяснява изпълнителният шеф на Сдружение „ Национален ръб по туризъм “ Полина Карастоянова. По думите ѝ отводът от взимане на решения заради политическата обстановка у нас е довела и до некадърност за повишение на конкурентоспособността на българския туристически артикул. Това, което се показва и като политическа позиция е „ Всеки се оправя самичък “, а това наподобява безусловно недопустимо от позиция на ролята и мястото на туризма в националната стопанска система.

Днес от „ Национален ръб по туризъм “ внасяме към мандатоносителя партия ГЕРБ писмо, с което слагаме главните тематики и проблеми в бранша. Настояваме за опазване на Министерство на туризма, тъй като всеки кабинет може да смени структурата на другите министерства, само че ние желаеме ведомството да се резервира, отчитайки обаче острата нужда от промени в модела на ръководство на туризма в България, сподели още Полина Карастоянова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР