Има ситуации, когато няма време и желание да се занимаваме

...
Има ситуации, когато няма време и желание да се занимаваме
Коментари Харесай

Снежна бисквитена торта- зимата само това ме спасява от депресията, след нея думите свършват и започва блаженството

Има обстановки, когато няма време и предпочитание да се занимаваме със комплицирани предписания. Особено, в случай че нетърпимо жадувате за сладко и пазите фигурата си. Тортата без печене е идеалното решение, в случай че очаквате посетители скоро или просто не желаете да губите време за готвене.

Точно този вид ви предлагаме през днешния ден. Набързо тортата „ Снежен пух “ наподобява доста впечатляваща: несравнимо желе от лимон под „ одеялото “ от карамелизирани кокосови стърготини. Нежният й вкус и безтегловната текстура ще се харесат на всеки, който обича леки десерти.

Съставки

Бисквити 100 гр

Лимонено желе 2 бр.

Извара 500 гр

Пудра захар 3 супени лъжици

Ванилия 10 гр

Сметана 250 гр

Масло 35 g

Захар 35 g

Кокосови стърготини 70 гр

Подготовка

Лимоновото желе се разтваря в гореща вода и се оставя да се охлади до стайна температура. Изварата се разрушава до кремообразна примес, а заквасената сметана се разпенва с пасатор с пудра захар и ванилова захар. След това прибавете извара към заквасената сметана на лъжица и разбийте всичко дружно в хомогенна пухкава маса.

 Въведете студено течно желе на струйка в масата от извара и заквасена сметана, като разбивате на ниска скорост

 Постелете форма за печене със стреч фолио, сложете бисквитките в един пласт, а от горната страна – изварата. Загрейте маслото в тиган, прибавете захар и кокос. Пържете, като разбърквате понякога, до златисто кафяво и оставете да изстине.

 Поръсете пласта извара с изгорял кокос и охладете бисквитената торта за една нощ.

Ако вашето семейство не харесва кокосови стърготини, можете да замените с нарязаните ядки, настъргания шоколад, трохите от бисквитки или бадемовите трохи.. С подобен десерт се чувствате на седмото небе! Вкусно, автентично, красиво, без непотребни проблеми.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР