Има сигнали от страна на британското и ирландското правителство, че

...
Има сигнали от страна на британското и ирландското правителство, че
Коментари Харесай

Дъблин и Лондон оптимисти за сделка по Брекзит

Има сигнали от страна на английското и ирландското държавно управление, че договорката по Брекзит е доста близо след серия от срещи от двете страни на ирландската граница и позитивно изказване от страна на Демократичната юнионистка партия, оповестява БНР.

Ирландският външен министър Саймън Ковъни и английският вицепремиер Дейвид Лидингтън оповестиха в един глас, че постигнатият в последно време прогрес в договарянията за Брекзит може да докара до решение на казуса с ирландската граница. Повод за оптимизъм им дава и изказването на водача на северноирландската Демократична юнионистка партия Арлийн Фостър, която също загатна, че договорката е все по-близо.

Фостър направи изказването след среща с министъра за Брекзит Доминик Рааб в Белфаст. Съвсем неотдавна партията заплаши да гласоподава срещу бюджета и въобще да спре поддръжката си за Тереза Мей, в случай че министър председателят не се съобрази с настояването ѝ Северна Ирландия да няма по-различен статут от останалите елементи на Обединеното кралство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР