Има сериозна заявка за промени в Конституцията, не мисля, че

...
Има сериозна заявка за промени в Конституцията, не мисля, че
Коментари Харесай

Атанас Славов: Ако конституционните промени се провалят, нямам повече място като министър

" Има сериозна поръчка за промени в Конституцията, не мисля, че политическите партии ще ги провалят ", разяснява Славов. 

" Аз поех поста с съществена цел конституционните промени и споделих, че в случай че това се провали, нямам място на този пост. Спомням си, когато Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър. Мислех си, че доста очаквания ще останат излъгани и в това време се възхитих на достолепието му ", сподели той.

 

" Мисля, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ясно са осъзнали своя интерес за това този път конституционните промени да се случат по верния метод, разяснява Славов. Той изясни, че не се изненадва от прочуването, че 65% от хората у нас не са чели Конституцията, само че акцентира, че все пак жителите доста добре схващат какво значи разделянето на управляващите. Конституцията ясно планува, че основният прокурор ще има роля във Върховната прокуратура за разлика от настоящия модел, когато е главата на пирамидата ", счита Славов.

 

" В плана, който Демократична България и Политическа партия готвихме през летните месеци, пълномощието на президента да назначава тримата висши ръководители, бе останало, само че в Народното събрание са реализира единодушие за различен модел, където няма отношение. За да няма спор дали се лишават пълномощия на президента, е вероятен спор, само че и промени сред двете четения. Държавният глава е директно заинтригуван от този развой. Той още преди 3 година даде поръчка да внесе свои промени, чухме, че има подготвен план, само че той по този начин и не беше импортиран. Той може да внесе ремонти ", добави министърът на правораздаването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР