Има риск язовир Студена да прелее - само 1.6 млн.

...
Има риск язовир Студена да прелее - само 1.6 млн.
Коментари Харесай

Има опасност язовир Студена да прелее, нивото му е близо до критичната точка

Има риск язовир " Студена " да прелее - единствено 1.6 млн. куб. м разделят количествата във водоема от точката на преливане. Притокът е близо 2.5 пъти по-голям от разхода.
Още по темата
Макар че към днешна дата водоемът доближи размер от 23 593 000 куб. м. при оптимален 25 200 000, съгласно месечния график на Министерство на околната среда и водите към изпускане може да се премине едвам откакто размерът на язовира надвиши 24.2 млн. куб. м, оповестява.

Очакваните в околните дни превалявания и неналичието на задоволително свободен размер в язовира тормози локалните управляващи. И кметът Станислав Владимиров, и регионалният шеф Людмил Веселинов се притесняват, че при интензивни превалявания и нужда от изпускане на по-големи количества от язовира може да се стигне до преливането на реки и наводнения на къщи и парцели по поречието на Струма.

Областният шеф е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова с гледище за смяна в месечния график, която да разреши следено изпускане на известни количества.

В него се прецизира също, че сектори от реките Конска и Струма са с понижена проводимост заради непочистени корита. За същите е поискано финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, което към момента не е обезпечено. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР