Има редица нередности и съмнения дори за документална измама относно

...
Има редица нередности и съмнения дори за документална измама относно
Коментари Харесай

Тошко Йорданов препоръча на СЕМ дали да не уволни Кошлуков

Има редица нередности и подозрения даже за документална машинация по отношение на избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Това съобщи ръководителят на Комисията по просвета и медии в Народното събрание Тошко Йорданов , който срещна членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) с причини за какво съгласно представителите на ръководещите генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков е бил определен по неправилен метод на поста си и респективно би трябвало да се радели с него.

В трудовата биография на Кошлуков е записан стаж като програмен шеф на партийната телевизия на " Атака " - ТВ " Алфа " за интервала януари-юни 2017 година. Именно на този професионален опит се коренят главните подозрения по отношение на законността на избора на Кошлуков.

" Направих си труда да желая от Национална агенция за приходите информация по кое време е бил възложен трудовият контракт на господин Кошлуков. Изключително забавно е, че единствено когато е бил програмен шеф в ТВ " Алфа ", Емил Кошлуков е дал трудовия си контракт при напускането си - 23 юни 2017. Иначе когато е бил на други трудово-правни връзки, договорът е бил предоставян на датата на подписване на контракта ", показа проблема Йорданов.

" Това подухва подозрение, че този контракт е подписан със задна дата. Вие не сте си създали труда да ревизирате това. Ако това е по този начин, то това дори е документална машинация. Ще ви дава формалната информация от Национална агенция за приходите ", обърна се той към членовете на Съвет за електронни медии.

Освен това вторият човек в " ИТН " е изискал да му бъде предоставена цялата преписка на ТВ " Алфа ". Там на никое място обаче на никое място не попадало името на Кошлуков , което още веднъж навявало подозрения, че той е бил шеф единствено на документи.

Наличен е и конфиденциален отчет на ДАНС за хакерската офанзива против Българска национална телевизия от 6 март тази година . В него имало " забавни неща ", сподели Йорданов, само че не влезе в подробност, поради секретното естество на данните.

Има и отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) за изборите от юли 2021, който установил " съществени нарушавания " на Българска национална телевизия при отразяването на изборите .

Националната телевизия също така била наказана за нарушение на авторски права от основателите на сериала " Под прикритие " , посочи като финален мотив Йорданов.

Председателят на медийната комисия съобщи причините и документите на представителите на Съвет за електронни медии, които не разясниха въпроса в границите на съвещанието. Предстои предоставената информация да бъде прегледана от медийния регулатор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР