Има редица изследвания, които доказват ефективността на организациите за ученическо

...
Има редица изследвания, които доказват ефективността на организациите за ученическо
Коментари Харесай

Младежи от Националния ученически парламент се включват в борбата срещу агресията в училище

" Има редица проучвания, които потвърждават успеваемостта на организациите за ученическо самоуправление и позитивното им отражение за понижаване на експанзията ", уточни проф. Цоков. По думите му следва да се набележат общи дейности за поощряване на тяхната интензивност в учебните заведения и разпространение на положителните практики.

" Много ефикасни са формите на връзка сред възпитаници и ние би трябвало да ги насърчаваме и обогатяваме ", сподели още той. От младежката организация подчертаха и положителната си работа по програмата на МОН " Стъпки дружно ", която също цели намаляването на експанзията в учебна среда.

Министерството и Националният училищен парламент ще създадат взаимен обзор и на нормативната уредба, с цел да насърчат и развият тези организации. Младежите акцентираха, че сега има противоречащи текстове в нормативната уредба. " Отворени сме да обсъждаме всички въпроси и аз имам вяра, че когато въвличаме младежите в процесите на ръководство ще реализираме и още по-добри резултати ", акцентира проф. Цоков. 

Общо 198 организации са кандидатствали и в първия конкурс на МОН за най-хубава ученическа самодейност, стана ясно по време на срещата. " Искаме да надградим тази самодейност и се надяваме на оферти и от вас - да включим цифрови решения и положителни практики, и изобщо всичко, което е по-близо до учениците и ангажира вниманието им ", обърна се министърът към представителите на ученическия парламент. 

МОН ще се включи и в народен конгрес, на който да бъдат показани положителни практики в работата на ученическите препоръки, бе контрактувано по време на срещата. Министър Цоков насочи и покана за пръв път представител на ученическата организация да вземе присъединяване в националната среща за подготовката на новата образователна година.

" Най-нормално е когато обсъждаме с всички районни ръководства на образованието проблемите, провокациите и целите за започващата образователна година, да чуем гласа и на учениците. Затова за мен е най-естественото нещо вие да бъдете включени в този развой и се надявам тази традиция да бъде одобрена във времето ", сподели още проф. Цоков. 

В срещата присъединяване взеха заместник-министрите на образованието и науката Емилия Лазарова и Наталия Митева, а от страна на Националния училищен парламент - Кристиян Ангелов (председател), Христо Малчев (заместник-председател), Елена Иванова (заместник-председател), Йохан Георгиев (секретар) и Димитър Фердинандов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР