Има реална опасност градове в България да останат без електричество.

...
Има реална опасност градове в България да останат без електричество.
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Има реална опасност домакинства и бизнеси да останат без ток зимните месеци

Има действителна заплаха градове в България да останат без електричество. Това заяви пред  бившият финансов министър Симеон Дянков.

По думите му тази година зимата ще бъде една от най-проблемните от десетки години насам.

" България е в най-тежката част от енергийната рецесия в Европа. Възможно е семейства и производства да останат без ток. Някои неща са направени, множеството предстоят да се създадат, с цел да не е доста тежка зимата ", означи Дянков.

" Дадоха се някои дотации на избрана група бизнеси, с цел да работят по-добре. Това е позитивна мярка. Мисля, че обаче трябваше да е секторна, а не за всички поравно, както го направи съдружното държавно управление - там много пари се харчат ", добави той.

И изясни, че съгласно него това, което не е направено, е да се направи по този начин, че да няма семейства и бизнеси без произвеждане и без ток в идващите няколко месеца.

" А това е действителна заплаха. Виждаме го в други европейски страни с голямото повишение на цените на тока. И точно в тази посока в действителност още нищо не е направено и е задача за служебното държавно управление ", акцентира Дянков и добави: " Дано не се случи, само че съгласно мен опасността е действителна - просто може да се видят какви са цените тази година ". 

Според него изтеглянето на нов държавен дълг е било належащо, защото дефицитът тази година е доста огромен.

Бившият финансов министър заяви още, че не счита, че страната ни скоро ще излезе от политическата рецесия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР