Има разумни основания да се предполага, че има извършен геноцид

...
Има разумни основания да се предполага, че има извършен геноцид
Коментари Харесай

Подозираме геноцид срещу арменци, обяви бивш прокурор от Хага

" Има рационални учредения да се допуска, че има осъществен геноцид по отношение на арменци в района Нагорни Карабах. "

Това разгласи някогашен основен прокурор от Международния углавен съд Луис Морено-Окампо , представен от СиЕнЕн.

Той посочи, че не става въпрос за крематориуми или офанзиви с мачете . Но обърна внимание, че геноцидът има едно невидимо оръжие и това е гладът .

Без да бъде осъществена незабавна смяна в сегашната обстановка, има риск единствено след няколко седмици арменците в Нагорни Карабах да бъдат премахнати. Това показва Луис Морено Окампо в свое писмо, в което.

Нагорни Карабах е етническия арменски анклав сред Източна Европа и Западна Азия. Той е интернационално приет като част от Азербайджан. Армения и Азербайджан се борят за района от десетилетия. Окампо работи в холандския Международен углавен съд до 2012 година.

В понеделник специалисти на Организация на обединените нации приканиха Азербайджан да вдигне блокадата върху Лачинския кулоар , който е единственият път, свързващ Нагорни Карабах с Армения. Блокадата е в действие през последните седем месеца.

От Върховния комисариат на бежанците на Организация на обединените нации приканиха Азербайджан да приключи " ужасната филантропична рецесия " в района на Нагорни Карабах, предизвикала дефицит на храна, медикаменти и хигиенични артикули.
 Ранени граничари от Армения и Азербайджан в Лачинския кулоар
Ранени граничари от Армения и Азербайджан в Лачинския кулоар

Противоречиви информации за случилото се

" Блокадата на Лачинския кулоар съставлява изключителна филантропична обстановка, поради която има с ериозен дефицит на съществени хранителни артикули , като слънчогледово олио, риба, пилешко, млечни артикули, зърнени храни, захар и бебешки пюрета ", се споделя в известието.

Медицинските консумативи също бързо се изчерпват, прецизират от Върховния комисариат. Оттам приканват държавното управление на Азербайджан да извърши интернационалните си задължения за ценене и отбрана на правата на индивида, като насочат зов съветските мироопазващи сили в района да пазят коридора. И двете претенции са в сходство със съглашението за преустановяване на огъня от ноември 2020 година .
 Русия означи нарушаване на примирието в Карабах
Русия означи нарушаване на примирието в Карабах

Съвместно с Армения и Азербайджан казусът се проверява

Въпросът бе издигнат и на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 3 август, като заместник-министърът на външните работи на Армения Вахе Геворгян предизвести, че блокадата на Азербайджан е засегнала 2000 бременни дами, към 30 000 деца, 20 000 възрастни, 9000 души с увреждания.

През юли висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Жозеп Борел разгласи, че Европейски Съюз е " надълбоко угрижен за сериозната филантропична обстановка " в района на Нагорни Карабах, като добави, че е " обвързване на управляващите в Азербайджан да подсигуряват сигурността и свободата на придвижване по Лачинския кулоар и да не позволяват по-нататъшна ескалация на рецесията.

Говорител на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи през юли, че Блинкен е разговарял с президента на Азербайджан, с цел да " изрази дълбоката си угриженост за филантропичната обстановка в Нагорни Карабак " и да подчертае незабавната потребност през Лачинския коридорд да могат свободно пренос да минават транспортни средства - частни коли, тирове, филантропични колета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР