Има радост в ръководните среди на БСП, че аз не

...
Има радост в ръководните среди на БСП, че аз не
Коментари Харесай

Тагарев: Трябва да престанем с илюзиите за специални отношения с Русия, тя ни обяви за враг

Има наслада в управителните среди на Българска социалистическа партия, че аз не станах министър на защитата. На 22-ри февруари министър Петков разгласи името ми като единствена номинация. След това дефинира среди в България се задействаха, с цел да блокират моята номинация. Това съобщи проф. Тодор Тагарев в студиото на утринния блок на Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2984
“България е единствената страна в Европейски Съюз, в която се води спор дали да оказваме помощ на Украйна. Дори неутрални страни като Швеция оказват помощ ”, безапелационен беше той.

Според Тагарев изказванията на президента Румен Радев и на някогашния боен министър Стефан Янев, че не би трябвало да даваме помощ на Украйна, са идентични.

“Конфликтът е черно-бял. Агресорът даже не си направи труда да измисли опрощение. Русия реши да постави ръка на Украйна, тъй като може. Ние в тази черно-бяла обстановка къде сме? Казваме, че няма да оказваме помощ на жертвата. По този метод действително оказваме помощ на агресора ”, разяснява някогашният министър на защитата.

“Трябва да престанем с илюзиите, че имаме специфични връзки с Русия. Никакви специфични връзки нямаме. Русия ни дефинира за зложелател. Ние би трябвало да търсим допустимо най-тясното деяние с Европейски Съюз и НАТО ”, безапелационен беше Тагарев.

Той сподели, че нашите зенитно-ракетни комплекси са несъвместими с тези от НАТО: “Ние продължаваме да служим за музей на руска техника ”.

Тагарев изясни, че Русия към този момент е е изстреляла огромна част от ракетите си. Войната е изтощила Русия и удостоверение за това е, че се търсят либийски и сирийски жители, в това число хора от Донецк и Луганск.

“Мариупол е срутен. Путин употребява тактиката на изгорената земя. Ако Мариупол падне, Путин може да претендира, че е постигнал една своя дребна цел ”, съобщи някогашният боен министър.

По тематиката с опцията Русия да употребява биологично оръжие сподели: “Русия има потенциал да го употребява. Случаят със Суми е илюстративен. Не знаем в каква степен Путин ще прояви рационалност ”.

Според него към този момент се е стигнало до обстановка на “война на безсилие ”, в която Русия има по-голям капацитет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР