„Има промяна в поведението и на двете страни, продиктувана от

...
„Има промяна в поведението и на двете страни, продиктувана от
Коментари Харесай

Керемедчиев: Русия постигна една от заложените цели - да създаде коридор от Крим до Донецк и Луганск

„ Има смяна в държанието и на двете страни, подбудена от два съществени фактора. Руската войска съумя да превземе Мариупол, което беше основно значимо за тактиката на военните дейности в Украйна. Тя реализира една от заложените цели – да сътвори кулоар от Крим до Донецк и Луганск. Тази частична победа може да бъде употребена от президента Путин да разгласи първата част от интервенцията за завършила. Втората част очевидно ще е връщане на съветските войски в изходни позиции към Донецк и Луганск и завладяването дефинитивно на тези две самопровъзгласили се републики. По този метод Путин ще успее да убеди своите сънародници, че е постигнал най-малко отчасти своите цели “, това съобщи пред БНР някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев преди началото на договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул.

" След повече от 30 дни тежки въоръжени стълкновения и хиляди жертви и от двете страни на фронта тактиката очевидно се промени ", означи Керемедчиев.

„ Корейският сюжет е доста евентуален, тъй като връщането на съветската войска, има към този момент такива индикации - евакуиране от Киев и връщане на изток, ще покаже, че този пояс, който Русия основава от Крим през Донецк и Луганск очевидно ще бъде следена зона “, счита той.

Според него няма да сработи първичният проект на Москва да бъдат окупирани най-малко 40% от украинската територия, само че „ това, което сега е анексирано, евентуално ще бъде или оповестено като самостоятелни страни, или една общественост от такива страни, федерална “, добави Керемедчиев.

„ В последна сметка доста е евентуално и присъединение към Руската федерация “, пргнозира той.

" Нашите дипломатически връзки с Руската федерация са на равнището на заледяване. Без контакт с окупационните елементи и военноморските сили на Русия няма по какъв начин да се подсигури филантропичен ескорт за излизане на цивилните кораби ", разяснява Милен Керемедчиев.

" Посланик Митрофанова е умел посланик. Нейните изявления не са плод на раздразнителност или нервност, те са целенасочени и ясни и целят спомагателна дестабилизация у нас, тъй като се вижда, че има разнобой и друго говорене ", посочи Керемедчиев.

„ Русия усеща и вижда, че България има неуверена позиция като член на НАТО, изключително на източното крило на НАТО, и търси тази мека цел, с цел да внася колкото може повече ужас в системата на нашите връзки като страна член на НАТО и на Европейски Съюз “, съобщи някогашният зам.-министър на външните работи.

" Русия не е длъжна да отговори с реципрочни ограничения на повикването на нашия дипломат ", посочи той.

Според Милен Керемедчиев държавното управление демонстрира колебливост и съветският дипломат осъзнава, че няма да се стигне до оповестяването ѝ за личност нон грата.

Керемедчиев уточни, че има „ забележими признаци на под паника дейности “ от Министерството на стопанската система по проблема с българските оръжия за Украйна.

„ България дава военна помощ, само че не го прави непосредствено. Призовавам министър Нинова да каже какъв брой натовски страни, включително Съединени американски щати са закупили военна техника, българска, през последните няколко години. Нашите съдружници дават закупена от нас техника косвено на Украйна посредством такава завоалирана тактичност “, съобщи той.

„ Би трябвало да ни е ясно къде отива това оръжие.То е по старите руски стандарти, надали е належащо на армията на Съединени американски щати или на друга натовска страна. Ясно е къде отива това. В момента хвърляме прахуляк в очите на нашите сънародници и успокояваме напрежението в обществото ни “, добави той.

" Рано или късно военните дейности ще приключат и на нас ще се гледа като на страна, която не е помогнала на украинския народ ", съобщи Милен Керемедчиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР