Има поет ангажимент, който по наше общо мнение в министерството

...
Има поет ангажимент, който по наше общо мнение в министерството
Коментари Харесай

България ще иска нов срок за затварянето на въглищните централи

" Има стихотворец ангажимент, който по наше общо мнение в министерството би трябвало да бъде прегледан и отсрочен. Това би трябвало да се реализира с диалози с Европейската комисия и увещание на служителите в тази комисия за това какви са ни опциите ". Това съобщи в изявление за БТВ зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков. Коментарът му е във връзка дебатите дали България има стихотворец ангажимент  в Плана за възобновяване и резистентност за затваряне на въглищните си централи. 

Божков уточни, че нашите въглища - лигнитните, са с фрапантно по-голямо количество сяра - 3,5%. Но посочи, че се оказва, че сероочистващите съоръжения, с които се понижават серните оксиди, които пък се излъчват в атмосферата, водят до увеличение на излъчванията на карбонови оксиди. Така нарастването на излъчванията доближава до цели 40%. 

Зам- министърът на енергетиката счита, че задължението за закриването на въглищните централи " не е догледан " и упорства да се изградят други възможности в региона на " Мини Марица-изток ". В умозаключение той сподели, че бъдат ли затворени тези въглищни централи, стопанската система ще загуби доста.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР