Има отслабване на българската позиция по отношение на РСМакедония. Това

...
Има отслабване на българската позиция по отношение на РСМакедония. Това
Коментари Харесай

Биков: Очевидно Кирил Петков е поемал ангажименти за РСМ

Има намаляване на българската позиция във връзка с РСМакедония. Това се дължи на разнобой в ръководещата коалиция. Това сподели депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Беков, съобщи БГНЕС.

" Премиерът Кирил Петков отхвърли да е поемал подобен ангажимент, само че по всичко проличава, че той го е направил ", сподели Биков и даде за образец изказването на немския министър на външните работи от преди два дни, в което се твърдеше, че България счита, че РСМ би трябвало да стартира неотложно договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Ние нямаме нищо срещу РСМ да стартира договаряния за присъединение към Европейския съюз, само че не виждаме РСМ да е направила каквито и да са крачки напред. Нищо не се е трансформирало спрямо ситуацията отпреди 6 месеца. Освен казаното от македонския министър председател, че няма да причислява Пиринска Македония към РСМ ", сподели още Биков.

Депутатът от ГЕРБ акцентира, че в страната има цялостен консенсус по този въпрос и в случай че някой е решил да трансформира позицията на страната, да го каже обществено, а не да го прави зад тила на жителите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР