Има остър недостиг за финансиране на мерки за пътна безопасност.

...
Има остър недостиг за финансиране на мерки за пътна безопасност.
Коментари Харесай

Експерт: Има остър недостиг за финансиране на мерки за пътна безопасност


Има изострен дефицит за финансиране на ограничения за пътна сигурност. Липсва ясно образувана политика в сферата, както и тактика. Това разяснява в ефира на Нова нюз специалистът по пътна сигурност Диана Русинова.
" Вчерашната автобусна злополука в София нямаше по какъв начин да се планува, тъй като водачът се е почувствал зле. За двете години, в които постигнахме понижаване на потърпевшите при пътни произшествия, не успяхме да задържим наклонността. Бих желала да се поздравяваме не за ден, а за година без жертви. Последната година се направи доста за повишение на сигурността, само че има и още много да се прави ", счита тя.
Според нея в столицата трафикът се е нараснал поради многото нови поданици. " Трябва да се спре с хартиените принадлежности за образование при шофьорските курсове и картончетата на инструкторите. Учебна брошура, където се вижда какво би трябвало да се преподаде на един курсист, не се издава от 2010 година, а е доста потребна. Тази процедура изрично би трябвало да се върне ", съобщи Русинова. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР