Има опасност цената на газа драстично да скочи, ако скъпите

...
Има опасност цената на газа драстично да скочи, ако скъпите
Коментари Харесай

Делян Добрев и Венко Сабрутев се скараха за цената на газа заради Чирен

" Има заплаха цената на газа фрапантно да скочи, в случай че скъпите количества нагнетено синьо гориво в Чирен, закупени през лятото от медиаторите на " Продължаваме Промяната " над 250 лева за мегават бъдат изкарани на пазара при недостиг ", съобщи след съвещание на енергийната комисия нейният ръководител Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС.

Той уточни още, че правилото купуваш на ниска цена през лятото и нагнетяваш ресурси в хранилището, с цел да не се постанова да купуваш безценен газ през зимата, е нарушен от предходните ръководещи. Добрев напомни, че количествата в Чирен са с близо 30% по-скъпи от сегашните цени.

Венко Събрутев от " Продължаваме Промяната " не се съгласи и съобщи, че в случай че страната в лицето на служебния кабинет си прави добре работата и обезпечава доставки на на ниска цена газ, не се постанова да се черпи от " Чирен " и тогава скъпият там газ няма да усили цената на микса на синьото гориво. Според него Министерството на енергетиката не се оправя със задачата да обезпечава доставки на допустими цени и това демонстрира поисканата с 40% по-скъпа цена от " Булгаргаз " за януари, в случай, че се следи доста по-ниско нарастване на борсовите пазари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР