Има обаче и трети елемент на окото, който изразява привлекателността.

...
Има обаче и трети елемент на окото, който изразява привлекателността.
Коментари Харесай

Не Е Само Дo Външен Вид И Фигура! Ето Как Да Привличаме Отсрещния Пол Само С Очите Си!

Има обаче и трети детайл на окото, който показва привлекателността. Това е лимбалният пръстен. Може би сте забелязали, че ирисът е по-светъл край зеницата и потъмнява в края. Тъмният кръг сред ириса и склерата се назовава лимбален пръстен. Ако сте с тъмни очи ще е мъчно да го забележите. Но тези със зелени, сиви или сини очи ще го видят елементарно.

Изследвания сочат, че дамите избират хора с по-тъмен лимбален пръстен. Той прави лицата на другите на наподобяват по-здрави.

Ефектът на лимбалните пръстени за привличането зависи от пола на наблюдаващия и фена. Жените мислят, че сътрудниците им с тъмни пръстени са по-здрави, а мъжете съвсем не могат да създадат разлика.

Защо лимбалните пръстени са толкоз значими, когато става дума за оценяване на здравето и привлекателността?

Те са по-тъмни, когато сме млади и избледняват, когато остареем. Лимбалните пръстени също могат да бъдат индикатор за здравето на сърцето и кръвоносната система на индивида, защото те са по-тъмни при тези, които имат ниски равнища на струпване на фосфолипиди - рисков фактор за сърдечно-съдовите болести.

Изследванията също по този начин демонстрират, че дамите избират мъже с по-тъмни лимбални пръстени за инцидентни връзки, а не за дълготрайни взаимоотношения.

Източник: Psychology Today
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР