Има няколко начина да се подготвите за пътуването си до

...
Има няколко начина да се подготвите за пътуването си до
Коментари Харесай

Никога не правете това в Гърция

Има няколко метода да се подготвите за пътуването си до Гърция. Освен очевидното " не прекалявайте с багажа " или " не изглеждайте доста като екскурзиант, с цел да избегнете джебчийска кражба ", има някои правила, които в никакъв случай не би трябвало да нарушавате в Гърция.

Не показвайте прекалено много кожа, когато посещавате черква

С редица зашеметяващи църкви и манастири, туристите са длъжни да влязат в черква. Е, действително не са длъжни, само че за какво да изпуснете точно това? Имайте поради дрес кода: дълги панталони за мъже, дълги поли за дами и без бански костюми. В някои случаи на дамите ще бъде дадена пелерина. Религиозни или не, пробвайте се да се придържате към това предписание колкото е допустимо повече.

Не разчитайте единствено на кредитни/дебитни карти

Плащанията с карти са комфортни, несъмнено, само че Гърция обича пари в брой. Въпреки че може да няма проблеми с заплащането с карта в хотели и огромни заведения за хранене, това може да не е по този начин в по-отдалечените региони или по-малко туристическите острови, или в по-традиционните таверни, тъй че постоянно се уверете, че имате задоволително пари в брой. В противоположен случай отидете до най-близкия банкомат.

Не заемайте пасивно-агресивна позиция към пушачите

В страна, където близо половината от популацията пуши, не е изненадващо, че възбраната за пушене на закрито не работи. За благополучие, със слънчевия климат на Гърция рядко има потребност да стоите в задимено затворено пространство. Но в случай че инцидентно попаднете в такова, избягвайте да кашляте или да повдигате вежди, с цел да накарате пушача да спре. Ако в действителност не можете да го понесете по някаква причина, просто учтиво попитайте индивида дали може да се отдалечи.

Не правете фотоси на военни уреди

В Гърция, изключително на островите в Егейско море покрай турската граница, снимането на военни уреди е просто неразрешено. Избягвайте всевъзможни проблеми с управляващите, като спазвате това предписание.

Не хвърляйте хартия в тоалетната

Изслушайте ни. Всяка една тоалетна в Гърция е оборудвана с кошче за отпадък, тъй че избягвайте да запушвате остарелите канализационни тръби с хартия и вместо това я изхвърляйте в кошчето.

Не яжте или пийте в метрото в Атина

Гърците са доста горди със своето метро. Тази скорошна иновация (която сътвори доста проблеми по време на строителството) несъмнено е превъзходна спрямо доста други столици и това е по този начин, тъй като гърците са се научили да я почитат. Ако има едно място, където гърците съблюдават разпоредбите, това е в метрото. Като такива, те в никакъв случай няма да ядат или пият в него (въпреки че водата е позволена, схваща се) и чакат туристите да създадат същото.

Не докосвайте артефакти в музеи и археологически обекти

Освен в случай че не е посочено друго, не се опитвайте да докосвате никакви експонати в археологически обекти или в музеи. Повечето ще бъдат предпазени от стъклен прозорец или ще имат характерни правила (без допиране, без снимка със светкавица). Когато се съмнявате, попитайте личния състав.

Не искайте масло

На гостите постоянно се сервира кошница с самун преди хранене. Не искайте масло, защото хлябът е предопределен за потапяне в купата за салата. Продължете и пробвайте - съвсем сме сигурни, че към този момент няма да желаете масло.

Не яжте във веригите за бързо хранене

Дори в случай че изпитвате носталгия към този вид храна в даден миг, не яжте в заведение за бързо хранене от вкъщи. Гърция е известна по света със своята вкусна и здравословна кухня и би било тъжно да пропуснете опцията да откриете гръцката кухня.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР