Има няколко лекарства, които се тестват в световен мащаб. Това

...
Има няколко лекарства, които се тестват в световен мащаб. Това
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Лекарство на хининова основа няма да е панацея срещу COVID-19

Има няколко медикаменти, които се тестват в международен мащаб. Това се случва в Щатите, Италия и Франция. Най-големи очаквания се разпореждат на хининоподобните вещества, само че също по този начин и за някои типични анти-вирусни препарата. От няколко дни има и изследване за лекуване със серум от към този момент оздравели пациенти. Това не е нова методика, тя се ползва още от 1918 година, когато е била голямата грипна зараза, лишила животи по целия свят, написа " Флагман ".

Това изясни в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия един от най-хубавите кардиолози у нас проф. Иво Петров.

Той сподели, че в такава сериозна обстановка се тестват голям брой разновидности. Поради това, че отговорността е доста огромна е мъчно да се сътвори бързо някакъв тип лекуване.

„ България има няколко извънредно положителни фармацевтични компании с огромни фабрики. Предполагам, че производството на тези медикаменти ще бъде допустимо. Искам още веднъж да подчертая, че подобен медикамент няма да е панацея. Той ще понижава признаците при засегнатите пациенти. Няма да е лекарството, което да дава отговор, като ключ на брава. Такъв тип терапия ще бъде основана след не по-малко от 2 години “, добави Петров. 

" Такова лекарство ще облекчава признаците на вируса, ще понижава температурата, болката и ще понижава възпалителната стихия, която визира всички органи, най-много сърцето ", уточни проф. Петров.

Според него е допустимо медикаменти на хининова основа да се създават у нас, защото в България има задоволително положителни фирми-производители на лекарства.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазе
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР