Има няколко грешки в бюджета и подценени числа, които са

...
Има няколко грешки в бюджета и подценени числа, които са
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ: Има няколко грешки в бюджета, става въпрос за милиарди

Има няколко неточности в бюджета и подценени цифри, които са съществени – става въпрос за милиарди , разяснява водачът на КНСБ Пламен Димитров пред. 

Според него има надписани финансови разноски .

" Капиталовите разноски са заложени за малко над 10 милиарда лв., в случай че България в никакъв случай не е изпълнявала повече от 7 милиарда и половина финансови разноски, а предходната година изпълнихме 5,5 милиарда при планувани 8,2 ", означи той.

Димитров смята, че има най-малко 2-3 милиарда буфер , който би трябвало да бъде отстранен

" По същия метод стои и въпросът за издръжката на министерствата и ведомствата – най-малко милиард и половина най-малко са повишени ", разяснява Димитров. В същото време съгласно него заплатите и разноските за заплати са подценени. 

Лидерът на КНСБ счита, че са подценени и данъчните доходи. С близо 20 милиарда ще нарасне брутният артикул, нормално към 40 % от брутния артикул са данъчните доходи, изясни Димитров. Аритметиката демонстрира, че би трябвало данъчните доходи да пораснат със 7-8 милиарда,  а те порастват с 5 милиарда, даде образец той и уточни, че два-три милиарда и там има като буфери. И с аритметика за две-три минути излиза наяве, че има няколко неточности в бюджета и подценени цифри, които са съществени, означи водачът на КНСБ и уточни, че приказваме за милиарди. Не е толкоз страшна цялата картина, счита Димитров.

Според него н ещата могат да бъдат уравновесени по няколко метода - с нарастване на събираемостта на данъчните доходи или с преструктуриране на налозите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР