Има някои храни, които могат да бъдат особено полезни за

...
Има някои храни, които могат да бъдат особено полезни за
Коментари Харесай

6 храни, които трябва да ядем всеки ден

Има някои храни, които могат да бъдат изключително потребни за организма ни, заяви " Труд бг ". Именно те би трябвало да доминират в нашето меню, с цел да се усещаме добре и да бъдем здрави и енергични. Днес ще ви разкажем кои са 6-те храни, на които би трябвало да наблягате и може да хапвате всеки ден.

1. Ядки

Ядките са доста потребни, макар, че някои от тях могат да бъдат изключително калорични. 10 орехови ядки са задоволителни, с цел да се наядем, като те са богати на омега 3 мазнини, на витамин Е и белтъчини. Шепа ядки дневно ще понижи риска от болести на сърцето, ще укрепи имунната система и ще се погрижи за положителното храносмилане.

2. Ситни плодове

Ситните плодове като да вземем за пример боровинките и малините са доста потребни за организма. Те са хранителни и имат противовъзпалителни дейности. Ако приемате боровинки и ягоди, то няма да наддавате тегло, а по едно и също време с това ще приемате нужните фибри, витамини, калий и фолиева киселина.

3. Ябълки

Ябълките са едни от най-полезните плодове. Много учени настояват, че една ябълка дневно може да ни защищити от всевъзможни болести, защото тя е източник на антиоксиданти, защитаващи клетките от редица болести, в това число и рак. Не премахвайте кората им, защото действително тя съдържа всички нужни хранителни субстанции.

4. Черен шоколад

За изненада на мнзоина, черният шоколад е една от храните, които можем да хапваме всеки ден. Е, не приказваме за цялостен шоколад, а по-скоро за едно парче дневно. Изберете шоколад, съдържащ 70% какао и по този метод може да предпазите сърцето си от холестерола, който би навредил.

5. Зелен чай

Зеленият чай е потребен за организма и има положително влияние върху метаболизма. Той зарежда с антиоксиданти и подкрепя лесното и безвредно намаляване. За забележими резултати, то най-малко 2 чаши зелен чай дневно би трябвало да бъдат одобрявани.

6. Моркови

Морковите са едни от най-обичаните зеленчуци, предоставящи редица витамини, фибри и минерали на организма. В тях се съдържат витамин С, витамин А, бета каротин и фибри. Съвсем умерено може да приемате моркови всеки ден, защото те защищават от редица болести.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР