Има нужда от предсказуемост в година с неприключила пандемия. Тази

...
Има нужда от предсказуемост в година с неприключила пандемия. Тази
Коментари Харесай

Заявката на Радев за втори мандат намалява неопределеността в българската политика

Има потребност от предсказуемост в година с неприключила пандемия. Тази позиция изрази пред News.bg политологът Боян Балев , който е и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Според него на Румен Радев и Илияна Йотова им подхожда рано да разгласят канидиатурата си.

Вчерашното изказване във всички случаи понижава неопределеността в българската политика и за българските жители, посочи той.

" Радев и Йотова демонстрираха след 4 години взаимна работа цялостен синхрон сред президент и вицепрезидент, единодушие и единодушие ", акцентира Балев.

" В историята на институцията през тези 30 години единствено двойката " Първанов - Марин " е работила в такова съгласие и те само до момента са преизбирани. Това не би трябвало да се подценява. Желев се скара с Блага Димитрова. Петър Стоянов си смени вицепрезидента, когато се кандидатира за втори мандат, а Плевнелиев и Попова бяха в явно тежки връзки. Всички те останаха с по един мандат ", акцентира Балев.
 Радев се кандидатира за втори мандат Обновена
Радев се кандидатира за втори мандат

Това заяви той по време на годишния си доклад

Той разяснява още, че редица локални организации на Българска социалистическа партия към този момент са дали доста висока оценка на мандата на Радев и Йотова. " Това също може да е подтикнало президента да даде в този момент поръчката за втори мандат. Вицепрезидентът Йотова познава доста добре партията и от вътре. Тя сигурно е направила и собствен прочит на тази поддръжка. Това също може да е повлияло на решението ", допусна политологът.

" Но във всички случаи водещ претекст на президента е комплицираната обстановка преди парламентарните избори. Политическите играчи са като че ли по-концентрирани в това да изясняват кой с кого няма да се коалира и това попречва формулирането на ясна опция на настоящето ръководство ", сподели още Балев.
 Илияна Йотова упорства за завършек на политиката на мегафона
Илияна Йотова упорства за завършек на политиката на мегафона

По думите ѝ българите са жители с права, а не жители

По мнението му решение на проблемите Радев търси не в безпринципни обединения и сделки за постове и власт, а в обединяване зад хрумвания, правила и стратегия.

Той разяснява, че в доклада си президентът предлага първо да има обединяване към избрани правила, към задачите и дилемите, към програмата на идващото ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР