Има нужда от нова конституция и рестарт на политическата система,

...
Има нужда от нова конституция и рестарт на политическата система,
Коментари Харесай

Николай Младенов призова за радикални промени в конституцията

Има потребност от нова конституция и рестарт на политическата система, разгласи в петък Николай Младенов, който е специфичен координатор за Близкоизточния кротичък развой на генералния секретар на Организация на обединените нации и някогашен министър на защитата и на външните работи. Той е член на ГЕРБ, въпреки че все още участието му се води замразено.

Според него планът на ГЕРБ за промени в главния закон не е задоволително коренен. Той се разгласи за цялостна промяна на правосъдната система и за смяна на метода, по който действа Народното събрание. Николай Младенов изиска министрите наложително да бъдат определени и като депутати, с цел да имат връзка с гласоподавателите.

Бившият министър изясни, че дебатът за промени в конституцията би трябвало да се състои в по-спокойна среда, където всяка позиция да се чува. Според него подобен миг ще бъде интервалът след изборите за Велико Народно заседание.

" Трябва да има увод, който да отразява въжделенията на българския народ за бъдещето ", сподели Младенов пред Нова телевизия в петък. Той призна, че има доста законни рецензии към плана за конституция на ГЕРБ и изиска да чуе мнението на опозицията, която към този момент отхвърля въобще да разисква тематиката.

" След естествени демократични избори може да тръгнем към написването на една естествена конституцията ", сподели някогашния министър, като акцентира, че сега дебатът е нервен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР